StoryEditorOCM
RegionalNEVJEROJATNO

Usred epidemije solinski klub poziva goste na večerašnji koncert folk pjevača, ne pada im napamet otkazati: ‘Zabava je lijek, ne treba vas biti strah‘

Piše S. J. T.
13. ožujka 2020. - 20:52

U cijeloj zemlji, pa tako i u Splitsko dalmatinskoj županiji, na snazi je preporuka da se otkažu sva okupljanja na kojima će biti više od 100 ljudi. Međutim, neki noćni klubovi nisu ozbiljno shvatili ovaj naputak.

- Vidimo se veceras uz DARKA LAZIĆA, ne dopustite da Vas strah uplaši, dobra zabava je ljek za sve! Ulaz otvaramo u 23:00h, svi koji niste karte stignete kupiti i na ulazu, molimo sve sa rezervacijama da radi velike zainteresiranosti dodu do 00:00h - piše na Facebook stranici kluba Toxic u Solinu.

Dakle, oni pozivaju posjetitelje, mahom mlađe ljude, da se dođu zabaviti i da je dobra zabava lijek za sve, te da ih ne treba biti strah!

Na broj koji je ostavljen na njihovoj stranici javio se jedan mladić koji nam je rekao:

- Koncert se večeras neće otkazati. Za sutra ne znamo kakva će biti situacija, ali večerašnji koncert će se održati - rekao je mladić i ponudio da rezerviramo svoje mjesto.

Potom nam je s istog broja došla još jedna potvrda da će se koncert održati, uz napomenu kako će klub biti pun, te da su ostala samo dva stola.

U jednoj drugoj poruci od jučer adminstrator stranice 'Toxic' je napisao:

- Club Toxic ovaj tjedan radi normalno, sukladno preporuci državnih službi da se na okupljanjima osigura viši higijenski standard, club je to osigurao. Nadamo se da ce problem sa virusom bit stavljen pod kontrolu te da ćemo se nastaviti družiti kao i do sada. Hvala - pisalo je u toj objavi.



Sutra, u subotu, u klubu Central je trebao doći i 'KUKU$ & Buntai & 30Zona Live.'

Preko Facebooka smo im poslali poruku s pitanjem hoće li biti otkazano, rekli su da će obavijestiti javnost na vrijeme.

Nedugo nakon toga nazvala nas je ljubazna gospođica i rekla nam da je koncert otkazan i da će biti odgođen za neki drugi datum.

Dožupan Splitsko dalmatinski Luka Brčić, šef županjskog Kriznog stožera, je ogorčen postupkom kluba Toxic. 

- Svi skupovi na kojima se pretpostavlja da će biti više od 100 ljudi se trebaju otkazati. Zamislite, po njima je cijeli svijet lud jer se pridržava rigoroznh mjera, a oni pozivaju da se koronavirus liječi putem plesa.

To je neodgovorno ponašanje koje će se sigurno sankcionirati. Također, brojni liječnici i druge službe čine sve da se epidemija umanji, a oni idu kontra svih naputaka - kaže nam ljutiti Brčić.

18. travanj 2024 21:16