StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠIO U ZATVORU

Ugledni solinski HDZ-ovac, gradski vijećnik i šef DVD-a, brutalno premlatio ženu pred očima dvoje djece pa joj naredio da kaže da je pala sa stepenica

Piše Vladimir Urukalo/SD
20. travnja 2020. - 13:53

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic. Njega je policija uhitila jer ga sumnjiče da je u srijedu navečer, oko 22 sata, kako su izvjestili "na području grada Solina fizički napao 45-godišnjakinju koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda".

Slijedećih mjesec dana "hladit" će se iza rešetaka zatvora na Bilicama zbog toga da ne bi utjecao na daljnji tijek istrage i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ženi je, kako su utvrdili liječnici, slomljeno četvrto rebro s pomakom te ima brojne kontuzije po glavi i lijevoj nadlaktici.

Kako smo neslužbeno doznali, muškarac je nesretnu suprugu više od pola sata bjesomučno tukao nogama i rukama po tijelu i glavi dok se ona od straha sklupčala na kauču, a istovremeno joj je prijetio da će je ubiti. Njegovo nekontrolirano divljanje i brutalno premlaćivanje svoje majke gledalo je njihovo dvoje male djece, a kad je žena u jednom trenutku zahroptala i počela teško disati jer joj je od jakih udaraca nogom slomljeno rebro, 40-godišnjak je pomislio da je gotova i da će umrijeti pa se prepao. Rekao joj je da će zvati Hitnu pomoć, što je i napravio, ali je premlaćenoj žrtvi kazao da im mora reći da je ozljede zadobila kad je slučajno pala sa stepenica.

Kad je Hitna pomoć došla i teško ozlijeđenu ženu, kojoj se lice "crnilo" od modrica, odvela u bolnicu, ona im je, kad su je liječnici pitali što se dogodilo, zaista i rekla da je pala sa stepenica, no bilo je očito da govori neistinu i da ozljede nisu nastale na taj način. U policijskoj prijavi stoji da je solinski vijećnik bio u alkoholiziranom stanju dok je tukao suprugu koja je, nakon svega, spas s djecom potražila u sigurnoj kući.

Još uvijek nije jasno koji bi bio motiv ovakvog divljačkog ispada, no navodno je muškarac poludio u naletu ljubomore prigovorivši joj zbog toga što je prije 12 godina popila kavu sa jednim svojim prijateljem.

Nakon što je uhićen i priveden, 40-godišnjak je u svojoj obrani nastavio tvrditi da je žena pala niz stepenice i nije, doznajemo, izrazio nikakvo kajanje ili grižnju savjesti zbog toga što je učinio.

17. travanj 2024 19:05