StoryEditor
RegionalPOSADA U IZOLACIJI

U Split uplovio brod iz Italije, ravnatelj Lučke uprave tvrdi da nema razloga za zabrinutost: ‘Poštovat će se visoke sigurnosne mjere‘

Piše PSD.
15. ožujka 2020. - 14:28
Screenshot MarineTraffic

NOVIJE - U splitsku Sjevernu luku oko 13 sati uplovio je iz talijanske luke Ravenna brod GEM Star, pod zastavom Paname, koji je došao ukrcati soju, a posada će biti u samoizolaciji.

Iz Lučke uprave kažu kako posada ne smije izlaziti van s broda 14 dana, a na brod ide sanitarna inspekcija, zajedno s policijom kako bi obavili formalnosti.

Soja bi trebala biti ukrcana tijekom tri, četiri dana, nakon čega će brod GEM Star isploviti iz splitske Sjeverne luke, dodao je.

PRVA INFORMACIJA - U poslijepodnevnim satima u Sjevernu luku će uploviti GEM Star, brod koji plovi pod zastavom Paname, a vlasnik je kompanija "Sunberry Oceanways" iz Grčkea. Spomenuti teretni brod je prije dva dana krenuo iz talijanske luke u Ravenni.

Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave nam je potvrdio kako je točna informacija da u splitsku teretnu luku uskoro uplovljava brod koji je krenuo iz Italije, no tvrdi kako će se poštivati visoke sigurnosne mjere i napuci Kriznog stožera.

- Riječ je o teretnom brodu koji prevozi soju. Posada neće napuštati brod i neće biti u kontaktu s djelatnicima Sjeverne luke - kazao je Mihanović.

Osim broda GEM Star, uz obalu tvornice cementa u Kaštel Sućurcu od jutros je privezan "Nordanvik" koji je jučer isplovio iz Venecije, a u Kaštelima je zbog ukrcaja cementa. I u ovom slučaju posada ne smije napuštati brod koji će vjerojatno tu boraviti dva - tri dana.

U splitsku Sjevernu luku uplovio brod iz Italije, posada u samoizolaciji

#KORONAVIRUS#SJEVERNA LUKA

Izdvojeno

06. lipanj 2020 08:58