StoryEditorOCM
Regional‘PRUŽAM TI RUKU‘

U Gračacu potpore Crvenog križa za najmanje 60 odsoba uz mjesečnu podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština

Piše B. S.
12. lipnja 2024. - 17:36

U Velikoj vijećnici Općine Gračac, ravnateljica Općinskog društva Crvenog križa Gračac, Natalia Turbić potpisala je deset ugovora s budućim pružateljima usluga u sklopu projekta „Pružam ti ruku“. Projekt "Pružam ti ruku“ fokusiran je na povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 ili više godina) i osobama s invaliditetom (18 ili više godina).

Pružatelji usluga pružat će usluge potpore i podrške za najmanje 60 pripadnika ciljne skupine uz mjesečnu podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština čime će projekt rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije socijalna uključenost, prevencija institucionalizacije, ostanak u vlastitom domu te osiguravanje prava na život u zajednici.

Projekt "Pružam ti ruku“ vrijedan 510.000 eura provodit će se na području općine Gračac 36 mjeseci, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac, a partner na ovom projektu je Općina Gračac.

18. lipanj 2024 09:59