StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠENA AKCIJA

Traganje za dvije nestale osobe uspješno okončano, pronađeni živi i neozlijeđeni na otoku Krku

Piše M.K.
8. srpnja 2022. - 15:21

Dvije nestale osobe za kojima je od jučer trajala koordinirana akcija traganja, uspješno je okončana danas u ranim popodnevnim satima, pronalaskom dvije osobe na obali otoka Krka.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješnom okončanju koordinirane akcije traganja prema dvije osobe, hrvatskom i njemačkom državljaninu, čiji nestanak je prijavljen jučer, 7. srpnja u večernjim satima.

Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage, na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka, pripadajućih lučkih ispostava, Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže RH, čiji pilot je u 10.30h uočio kajak preletom iznad obale otoka Krka. S obzirom da je kajak opisom odgovarao nestalome, na poziciju su odmah isplovili službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski te su nedugo potom pronašli dvoje nestalih u uvali Orgul, na otoku Krku, u dobrome tjelesnom stanju, bez ozljeda.

Spašeni su u iskazu službenicima LI Novi Vinodolski rekli kako su se uslijed prolaznoga nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Pronalaskom nestalih akcija je uspješno okončana - javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

19. travanj 2024 09:18