StoryEditorOCM
Regional‘NISMO PRIJETNJA‘

Torcida se oglasila oko koncerta Leta 3: ‘Ispričavamo se svima, prvo Hajduku i Livaji. A tog čovjeka treba smijeniti‘

Piše Piše Vijesti SD
12. lipnja 2023. - 21:32

Prošloga tjedna glasno je odjeknula vijest da se otkazuje koncert benda Let 3 u Pirovcu, najavljen za 10. kolovoza zbog ‘značajnog sigurnosnog rizika‘.

Direktor TZ Pirovac Igor Bergam pojasnio je u petak da su se pojavile uznemirujuće informacije da dio navijačke skupine Torcida planira doći 10. kolovoza u Pirovac kako bi ‘demolirali selo i baciti bend u more‘.

U povodu takvih napisa u javnost su odlučili istupiti članovi Torcide Pirovac, prenosi Rudinapress.

– Kao udruga navijača želimo se ispričati najprije Hajduku i Marku Livaji, a onda i svima ostalima koji su bezrazložno uvučeni u izmišljenu priču koja posljednjih dana guši Pirovac – rekao je u ime Torcide Pirovac jedan od pripadnika njene “stare garde”.

Pirovačke Hajdukovce vrijeđa spominjanje Hajduka i Livaje u procjenama načelnika Općine Ivana Gulama, koji je rekao da je “nastup riječkog benda značajan sigurnosni rizik zbog kojeg se koncert neće održati”, kao i nazivanje Torcide huliganima od strane direktora Turističke zajednice općine Pirovac.

– Kakav sigurnosni rizik? Ako su postojale ikakve prijetnje, o tome je trebalo obavijestiti policiju, koja bi onda procijenila o čemu se zaista radi i postoji li nekakav rizik. Torcida u Pirovcu nikad nije bila prijetnja, nego je doprinosila sigurnosti, o čemu svjedoče brojne akcije u kojima smo sudjelovali i sve Bile noći koje smo slavili zajedno s 10.000 domaćih i stranih turista bez ijednog incidenta. Hajduk i Torcida simboli su zajedništva Dalmacije i Pirovca koje nije usmjereno protiv nikoga. Taj duh njeguju generacije i nikad se nije dogodilo da bi netko u Pirovcu bio ugrožen. Zato nam smeta da se ovdje Hajduk spominje u kontekstu nekakvog sigurnosnog rizika – kažu iz Torcide Pirovac.

– Neka nam direktor Turističke zajednice kaže tko bi od nas demolirao selo i bacio bend u more. I tko su huligani “iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija” koji bi došli u Pirovac to raditi? – upitali su pirovački Torcidaši, koji su istupili za Rudinapress.

Ističu pak kako je istina da su Pirovčani i članovi Torcide negodovali zbog najave nastupa riječkog benda za 10. kolovoza kojeg smatraju neprimjerenim po svim osnovama, kao što ni koncert splitskog TBF-a nisu smatrali prigodnim za proslavu 5. kolovoza.

Tvrde kako na to imaju potpuno pravo, s obzirom na to da ‘gotovo svi rade u turizmu i pune proračun Općine Pirovac i Turističke zajednice iz kojih se te manifestacije plaćaju‘. Smatraju da ih se zbog njihovih glazbenih preferencija i/ili svjetonazora ne može nazivati huliganima koji predstavljaju nekakav sigurnosni rizik.

Pritom su, kako prenosi portal Rudinapress, istaknuli kako je njihova jedina molba da se pri uređivanju programa Pirovačkog lita konzultiraju ugostitelji i drugi mještani koji ga plaćaju, a udruga navijača u njemu neće sudjelovati dok ih se na ovaj način vrijeđa.

– U čišćenju plaže Lolić u organizaciji TZ-a danas je trebalo sudjelovati 50-ak naših mladih članova, a zbog ispada direktora njihovo je sudjelovanje u akciji otkazano. TZ-u smo otkazali i suradnju u organizaciji proslave Bile noći, a ugovorene angažmane otkazuju i druge pirovačke udruge. Nismo huligani, ne prijetimo nikome i ništa ne zabranjujemo, ali imamo pravo iskazati svoje mišljenje i ne sudjelovati u nečemu s čim se ne slažemo. Naša poruka je: “Igore odlazi” – rekao je sugovornik portala Rudinapress, najavljujući peticiju za smjenu direktora TZ-a.

27. travanj 2024 23:40