StoryEditorOCM
RegionalHDZ NO FRKS

To što se radi Frki Petešići, časnom hrvatskom domoljubu, jest sramotno. Ako netko smatra da je počinjeno kazneno djelo neka prijavi pa ćemo vidjeti

Piše Hina
29. siječnja 2022. - 15:46

U HDZ-u su u subotu ocijenili kako je sramotno ono što se radi predstojniku Ureda premijera Zvonimiru Frki Petešiću zbog državnog stana u kojemu živi te poručili da, ako netko smatra da je u tom slučaju počinjeno kazneno djelo, neka to prijavi nadležnim tijelima.

"To što se radi Frki Petešići, jednom časnom hrvatskom domoljubu, koji se početkom 90-ih u Francuskoj borio i lobirao za francusko priznanje Hrvatske jest sramotno. Ako netko smatra da je počinjeno kazneno djelo i da je nešto protuzakonito, neka o tome ne govori pred medijima i time ne manipulira već neka prijavi nadležnim institucijama pa ćemo vidjeti", izjavio je HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.

Ponovio je kako se prema Frki Petešiću, pri dodjeli stana na korištenje, postupalo u skladu sa zakonom, on uredno plaća prirez u Gradu Zagrebu gdje ima prijavljeno boravište. "Tu je sve potpuno čisto. To je tema koja je nametnuta medijima ni iz čega", rekao je Sokol.

Kad je riječ o slučaju načelnika Ivanić Grada kojemu je uhićeni načelnik aerodromske policije Pleso u zračnoj luci 'sredio' besplatno parkiranje, Sokol je rekao kako HDZ nema tolerancije prema korupciji i pušta institucije da neovisno obave svoj posao. Takvih slučajeva ima u svim strankama, dodao je spomenuvši slučajeve bivših SDP-ovaca novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića i Željka Sabe. 

"HDZ ima nikakav stupanj tolerancije za korupcije za razliku od SDP-a koji to ipak tolerira i progledava kroz prste koliko se može. Neka policija i DORH odrade svoj posao, nema nedodirljivih i HDZ pušta institucije da neovisno obavi posao koji treba", istaknuo je Sokol.

Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica rekao je kako se u HDZ-u itekako vode razgovori kako prevladati energetsku krizu koja je već pogodila tvrtke, poduzetnike, udruge.

"Itekako o tome razgovaramo na ozbiljan način, u to je uključeno Ministarstvo i Vlada. HDZ će napraviti sve u realnim okvirima da zaštiti svoje gađane od enormnog poskupljenja koje se najavljuje. Zasad su kućanstva pošteđena, no to ostavlja danak u privatnom sektoru, tvrtkama i udrugama i zainteresirani smo da se taj problem riješi", rekao je Kapulica u izjavi novinarima nakon izbornog sabora Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski". 

18. travanj 2024 19:15