StoryEditorOCM
RegionalŠTO SE DOGAĐALO

Susjedi tvrde da su zvali policiju dok se odvijala drama u stanu Severinine majke, ali da nitko nije došao: zašto su tek ujutro izašli na teren?

Piše marin prvan/sd
31. kolovoza 2022. - 19:06

Jučer smo, u vezi slučaja Severininog obiteljskog okršaja, izvijestili kako je policija, unatoč ranojutarnjim obavijestima građana, na lice mjesta pristigla tek sjutra.

Stanari s kojima smo pričali, a koji su tvrdili da su osobno uputili te pozive, su bili uznemireni izostankom policijske intervencije i molili nas da saznamo zašto je izostala pravovremena reakcija snaga reda. Stoga, objavljujemo odgovor koji smo danas zaprimili od PU Splitsko-dalmatinske. 

Susjedi Severinine majke još su pod šokom sinoćnje drame: ‘Derala se da će iskrvarit‘ i zvonila ciloj zgradi. Onda je ka mrtvo tilo legla isprid portuna, a mater joj se skalala reć da je sramoti‘

- Podsjećamo kako je u svim državama članicama Europske unije, tako i u Republici Hrvatskoj, na snazi Opća uredba o zaštiti podataka te nismo u mogućnosti javno iznositi informacije o postupanjima policije prema konkretnoj osobi, posebice imajući na umu da se radi o događaju između članova obitelji.

Međutim, suprotno tvrdnjama koje prenosite, obavještavamo Vas kako policija nije zaprimila dojavu/traženje intervencije u vrijeme i za lokaciju koje navodite, već je informacija o događaju zaprimljena naknadno. Nakon zaprimanja informacije pravovremeno smo poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti - javili su iz policije.

Sad, s obzirom na svjedočenja stanara, koji su bili vidno uznemireni nedolaskom predstavnika zakona i tvrdili da je, uslijed opće vike i zvonjave usred noći, više susjeda dozivalo policiju, očito je da nečija priča ne drži vodu. Jer, ili su zvali, ili nisu.

16. travanj 2024 18:00