StoryEditorOCM
RegionalDETALJI ISTRAGE

Srpska policija objavila nove snimke i rekonstrukciju kretanja Mateja Periša u noći nestanka: Ovo je jedino vjerodostojno, sve ostalo su špekulacije!

Piše PSD
12. siječnja 2022. - 14:36

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije oglasilo se priopćenjem o potrazi za Matejem Perišem te uputilo apel svim medijima koje pozivaju da se suzdrže od objavljivanja netočnih i neprovjerenih informacija te plasiranja u javnost video snimaka kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku mladog Splićanina u Beogradu. Na taj način, plasiranjem dezinformacija, upozoravaju iz MUP-a, ometaju istragu.

Objavili su i nove snimke te rekonstrukciju kretanja Mateja Periša u noći nestanka.



O samoj potrazi za Perišem iz MUP-a poručuju:

'Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s Periševe trase kretanja i okoline te na temelju njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim s taksistom kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji s nijednom drugom osobom.

Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijateljima koji su te večeri bili s njim, s osobljem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.'

 

18. travanj 2024 06:36