StoryEditorOCM
RegionalPOSLJEDNJE ZBOGOM

Splićani se špalirom brodova oprostili od Mateja Periša: s njima plovio i njegov otac Nenad, poslao je emotivnu poruku

Piše A. Franić/PSD
23. svibnja 2022. - 22:49

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni naši sugrađani brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja na njegovu posljednju partnezu. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo je dvadesetak brodova uključujući i jedan veći jedrenjak. 

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku. 

- Dobra večer! Hvala vam što ste pokazali ste srce - kazao je Nenad Periš. 

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja "čovika čini čovikom", a onda je poveo zajedničku molitvu "Očenaša".

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom.

- Nadali smo se do posljednjeg trenutka da će ga pronaći. Molitvom najviše. Divimo se njegovom ocu i obitelji. Ovo je najmanje što smo mogle napraviti, ispratiti ga molitvom za kraj - kazale su nam Splićanke koje su željele na ovaj način odati počast preminulom mladiću.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, a proteklih pet mjeseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cijela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. svibnja, kada je pronađeno tijelo Mateja Periša.

Na Lovrincu je danas sahranjen, a sprovod je organiziran u krugu obitelji i bliskih prijatelja. Podsjetimo, njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu i da dozvole njegovim najbližima da se s njime oproste u miru u intimnom ozračju.

19. travanj 2024 08:01