StoryEditorOCM
RegionalIZVRŠENJE PRESUDE

Podnesena kaznena prijava protiv gradonačelnika Benkovca! Uranija “Mi samo tražimo povratak našeg sindikalnog povjerenika Erlića na posao"

Piše HINA/ Zadarski.hr
1. ožujka 2024. - 16:05

Pravni savjetnik Novog sindikata za Dalmaciju Vedran Uranija podnio je u petak kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića i Skupštine društva Benković zbog neizvršenja pravomoćne sudske presude.

Bulić kao nositelj izvršne vlasti nije osigurao izvršenje pravomoćne sudske presude Općinskog suda u Zadru od 28. lipnja 2023. godine, kojom je naloženo da se nekadašnji radnik Komunalnog poduzeća Benković iz Benkovca Darko Erlić nakon uručenog otkaza vrati na posao u roku dva tjedna, rekao je Uranija.

Direktor gradskog poduzeća Ivan Mitrović i gradonačelnik još uvijek nisu ispoštovali sudsku presudu, a službena ili odgovorna osoba koja ne provodi pravomoćnu presudu mora kazneno odgovarati, poručio je. “Mi samo tražimo povratak našeg sindikalnog povjerenika Erlića na posao”, rezolutan je Uranija.

Nekadašnji zaposlenik benkovačke komunalne tvrtke Benković Darko Erlić u studenom 2022. godine dobio je otkaz, koji je u prvostupanjskoj i u drugostupanjskoj presudi proglašen nezakonitim.

No, i nakon rješenja o ovrsi, direktor Ivan Mitrović odbija ga vratiti na radno mjesto, riječ je o očitom primjeru kršenja pravnog poretka Hrvatske.

“Osim direktora Mitrovića, kojega držimo odgovornim i protiv kojega je pokrenut kazneni postupak, gradonačelnika Bulića držimo još odgovornijim. Osobno sam s njim razgovarao, on podržava direktora i kaže da je to stvar pravne struke, ali struka je rekla svoje”, kaže Uranija.

 

27. travanj 2024 16:52