StoryEditorOCM
RegionalDVOSTRUKO UBOJSTVO

Ovo je osumnjičenik za likvidacije Hercegovini: prije 20 godina koristio je bombu u obračunu; Svjedok: ‘Živ sam jer sam se nalazio iza drveta‘

Piše PSD
4. kolovoza 2022. - 12:33

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene iz vatrenoga oružja u četvrtak rano ujutro u Hercegovini, a lokalni mediji izvijestili su kako je osumnjičeni za pokolj u mjestu Gorica Jozo Jasak, piše Jutarnji list.

Navodni napadač je poznat mještanima jer je iz istog mjesta (Gorica-Sovići kod Gruda) kao i žrtve, a kako doznaje Hercegovina.info i prije 20-ak godina je u jednom obračunu koristio bombu.

U pokolju su ubijeni Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske tvrtke Vebuscha, te 34-godišnji Mate Grizelj.

Do ubojstva je došlo nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana. Jasak je nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s automatskom puškom ‘kalašnjikov‘ i pucao po više ljudi, a epilog strašnog napada je dvoje mrtvih i dvoje teško ranjenih.

Ranjene osobe prevezene su u SKB Mostar, a doznaje se da je jednom od njih amputirana noga.

Napadač je uhićen.

- Nekoliko ljudi koji su sjedili u kafiću su odstranjeni i čuli smo prijetnje od te osobe da će se vratiti sa puškom. Kako sam jutros saznao ta je osoba problematična, ali ne znam da li je nešto ovakvo još uradio. Mene i mog nećaka je spasilo drvo iza kojeg smo se nalazili. Da ga nisam povukao sa sobom ne znam šta bi bilo s nama. Ispred mene su pala dvojica. Jedan je Velo (Velimir Bušić), poznati poduzetnik i Andro, čini mi se da mu je koljeno amputirano. Drugu dvojicu ne znam, samo iz priče, rekao je svjedok pucnjave za N1.

- Policija je došla jako brzo, ali Hitna pomoć je čini mi se malo zakazala jer ja sam ostao skoro 40 minuta nakon toga. Stvarno ne znam šta bi mogao biti motiv svega ovoga, ja ovdje ne živim 31 godinu, ali dolazim često. Ne mogu još doći sebi, kazao je na kraju.

28. travanj 2024 11:50