StoryEditorOCM
RegionalVESELO NA ŠKOJU

Ove godine svi će pričati o viškom Adventu, prijevoz je besplatan; Doček Nove sprema se u srcu otoka

Piše Sandra Barčot
31. prosinca 2022. - 13:54

Veselo je tijekom prosinca u Visu, a sve zahvaljujući i prvom organiziranom adventu u gradskom parku, kao i najavljenom zanimljivom dočeku Nove godine, i to u srcu otoka.

Svečani ulazak u 2023. godinu Višanima i njihovim gostima organiziran je u velikoj plesnoj sali Zadružnog doma Podšpilje.

Osim hrane i pića, goste će zabavljati bendovi “Otprilike ovako” od 21 sat, a od 23 sata “Mjesni odbor” sa Šolte, koji će s otočanima i “odbrojavati” ulazak u Novu godinu, dok će od 1 sat pa do 4 sata za dobar glazbeni “štimung” biti zaduženi domaći DJ-jevi. Uz besplatan ulaz!

I uz jedan izuzetno važan organizacijski dio – prijevoz na lokaciju je osiguran, i to besplatan – autobus s viškog trajektnog pristaništa prema Podšpilju vozi u 20 i 22 sata na Silvestrovo, a povratak je u 2 i 4 sata, nakon dočeka. Ujedno je osiguran i prijevoz taksi-kombijima, koje treba po osobi platiti 30 kuna, a dostupni su od 20 sati pa do 4 sata.

Uz sigurnu vožnju za sam doček, Višani ističu da su ova blagdanska vremena polučila izuzetno dobru zabavu na njihovu škoju od 9. prosinca, a potrajat će do 8. siječnja, do kada će trajati advent u parku.

- Kad se male ruke slože, Vis Advent se napravit može! Potrudili smo se i zajedničkim snagama organizirati što kvalitetnija događanja.

image

Moto Mrazovi su djeci na Božić donijeli slatkiše

Veljko Četković

Osim Turističke zajednice grada (TZ), te Grada i komunalnog poduzeća “Gradina”, čiji su djelatnici okitili cijeli park i grad, te nam bili vrhunska logistika, uključila se i kreativna ekipa iz Hrvatske gradske glazbe.

Oni su organizirali koncerte, od kojih je najuspješniji svečani božićno-novogodišnji u Hrvatskom domu. Također su bili domaćini radionice kolendonja, tradicionalnog pučkog pjevanja za blagdane – kaže Nikola Baržić, TZ-ov direktor, navodeći i ostale koji su donijeli dašak blagdanskog ugođaja na otok:

- Udruga “Regula” organizirala je društvene igre za mlade, sve u cilju odmaka djece od raznih ekrana kojima su okruženi, dok nam je u gostima bio i klaun Spartanko Smotanko, za zabavu najmlađih. A na Božić su naši Moto Mrazovi također uveseljavali djecu i dijelili im omiljene slatkiše.

Višani su nedjeljom imali i Sajam rukotvorina i OPG-ova za koji žele da postane tradicionalan, dok su djelatnici adventskih kućica “Dura Dara” i “Okus Pokus” ponudom domaćih delicija dodatno podizali atmosferu.

Nakon proslave i svečanog ulaska u Novu godinu, Višani će biti domaćini biciklističke utrke u suradnji sa Sindikatom biciklista, kao i prvog viškog puba “Quiz”. 

image

Ove godine je Vis imao i organizirani advent u parku
Turistička zajednica Vis

Veljko Četković
image

Svečani božićno-novogodišnji koncert u Hrvatskom domu

Veljko Četković
image

Okićeni Vis

Veljko Četković
image

Moto Mrazovi su djeci na Božić donijeli slatkiše

Veljko Četković
image

Viški advent polučio je uspjeh

Veljko Četković
image

Blagdanski ugođaj na škoju

Veljko Četković
image

Doček Nove godine je u Podšpilju

Turistička zajednica Vis
30. lipanj 2024 18:35