StoryEditorOCM
RegionalKAMIKAZE U DALMACIJI

Nakon tragedije brata i sestre na Magistrali izišla šokantna statistika: u svakoj petoj nesreći za volanom su - stranci

Piše Ahmet Kalajdžić/SD
11. travnja 2024. - 14:24

Prema podacima koje smo dobili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, tijekom 2023. godine na području najjužnije hrvatske županije zabilježeno je 758 prometnih nesreća, od kojih je u 165 nesreće, odnosno u svakoj petoj, sudjelovalo vozilo kojim su upravljali inozemni vozači.

U gotovo 800 lanjskih nesreća zabilježeno je osam preminulih osoba, među kojima su dvije iz inozemstva. Međutim, policija nije mogla dati podatak koliko su od 165 incidenata na prometnicima, u kojima su sujedlovali, ujedno i skrivili stranci, jer to, ipak, iziskuje dublju i detaljniju analizu.

Međutim, iako su potvrdili kako je umor vrlo čest uzrok nesreća, u Policijskoj upravi naglašavaju kako se tragedija u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek ne može povezati s umorom albanske vozačice, jer je nepropisno pretjecanje utvrđeni uzrok nesreće na predjelu Ratac kod Slanog.

Potvrdili su nam kako je umor teško utvrditi, ali i naglasili kako je tijekom prošle godine na prometnicama najjužnije županije u tranzitu zabilježeno gotovo 2 milijuna motornih vozila.

To znači da je cestama na jugu Dalmacije, posebice Jadranskom magistralom, a na putu prema jugoistoku Europe, te iz tih država prema srednjoj i zapadnoj Europi prošlo više od 3 milijuna inozemnih državljana, a prema nekim parametrima i gotovo 4 milijuna.

27. travanj 2024 23:42