StoryEditorOCM
RegionalISPOVIJEST SUPRUGE LEGENDARNOG PJEVAČA

"Nakon Oliverovog odlaska, utjehu sam pronašla u unucima"

Piše Gloria
31. srpnja 2019. - 23:56
vesna

Dan nakon što je 29. srpnja u Veloj Luci održan veliki koncert kojim su brojni prijatelji, kolege i štovatelji Olivera Dragojevića obilježili prvu godišnjicu njegove smrti, Vesna Dragojević (66) vratila se svojim dnevnim obavezama, kuhanju i igranju s unucima uz koje je u najtežem razdoblju života pronašla najveću utjehu. Šestero mališana - Duje (12), Margita (5), Vinko (3), osmogodišnji blizanci Lucija i Toni te jedanaestomjesečni Marko - jedva je dočekalo da im baka na stol iznese njihova omiljena jela pa da mogu otići na kupanje na jednu od velolučkih plaža, što im je najveća radost otkako su krajem lipnja svi Dragojevići stigli u svoju kuću u korčulanskom mjestu.

"Na more ih vode roditelji jer ja već godinama zbog alergije na sunce izbjegavam kupanje. Pogotovo tijekom dana. Ni Oliver to nije volio, štoviše, često je znao prigovarati sinovima i snahama što djecu vode na more “po zvizdanu”, prisjeća se u novom broju Glorije Oliverova udovica. Iako je cijelu proteklu godinu strahovala od dolaska na otok na kojem su ona i legendarni splitski glazbenik proveli najsretnije trenutke u 45 godina zajedničkog života, Vesna Dragojević upravo je ondje ponovno pronašla mir. Počeo joj se vraćati osmijeh na lice, a za to je najzaslužniji njezin veseli “šesterac”. Klinci je svaki dan nečim razvesele, a trenutačno ih najviše zabavlja najmlađi Marko, sin Davora i Karmen, koji se rodio samo mjesec dana nakon Oliverova odlaska pa je sada u dobi kad se rade prvi samostalni koraci.

Najstariji Duje i blizanci, djeca Dina i Nevene, Vesni su već od velike pomoći, baš kao i Margita i Vinko, Damirovi i Vandini mališani. "Najbučnije je za ručkom jer smo tada svi skupa", govori Vesna. "Naime, ovu kuću koju smo Oliver i ja kupili prije desetak godina dijelim sa sinovima Dinom i Damirom te njihovim obiteljima. A u našoj staroj kući su Davor i njegovi. No zajedno objedujemo tako da svaki dan kuham za trinaestero.

Za novi je broj Glorije Vesna Dragojević progovorila i o tome da je u godini kad se njezin Oliver borio s karcinomom pluća strepila da se neće znati nositi s bolnim gubitkom. No pogled na unuke davao joj je posebnu snagu jer je znala da je Oliveru uloga dide bila najvažnija na svijetu.

"Otkako smo svi u Veloj Luci, ne stignem misliti na tugu. A ako me i svladaju emocije, lakše mi je kad ih vidim sve oko sebe. Nedavno smo zajedno otišli na Oliverov grob. Odnijeli smo mu cvijeće i upalili svijeće, premda je ih već na stotine gorjelo. Njegovi ga obožavatelji cijelu godinu obilaze," otkriva Vesna Dragojević za Gloriju.

19. travanj 2024 14:43