StoryEditorOCM
RegionalDRAMATIČNA PORUKA

Načelnik Stožera civilne zaštite Novalje: Imamo dvije zaražene osobe, ali nikada neću razumjeti potrebu za javnim vrijeđanjem i pozivom na linč

Piše Radio Pag
3. travnja 2020. - 09:58

Novoimenovani načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje Marijan Šuljić uputio je poruku građanima Grada Novalje putem Radio Paga u kojoj navodi:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

kako je došlo do smjene u Stožeru civilne zaštite Grada Novalje, te sam imenovan novim načelnikom Stožera, ovim putem želim sa vama podijeliti nekoliko osnovnih informacija vezanih uz pojavu koronavirusa u Novalji.

Dakle, od jučer u Novalji imamo dvije inficirane osobe. Za sada nemamo daljnjeg širenja virusa. Situaciju pratimo u dogovoru sa svim službama kako to propisuje protokol. Sve eventualne nove spoznaje, podijeliti ćemo sa javnosti.

Sa inficiranom osobom sam osobno imao prvi kontakt (bez dodirivanja i sa udaljenosti većoj od 2 m) prije 13 dana te do sada nisam imao nikakve tegobe. Zadnji kontakt imao sam u četvrtak 26.03. Od danas smo službeno (od jučer popodne neslužbeno) ja i moja obitelj u samoizolaciji.

Mogu razumjeti da se u ovim novim okolnostima neki naši sugrađani boje za svoje zdravlje. Mogu razumjeti i da strah od nepoznatog izaziva paniku. Najviše bi trebali biti zabrinuti gradonačelnik, kolegice iz ureda gradonačelnika i ja jer smo više puta imali kontakt sa osobom. Ali nismo. Nadamo se da prenosa virusa neće biti.

Ono što ne mogu razumjeti i što nikada, baš NIKADA, neću razumjeti je potreba za javnim vrijeđanjem, iznošenjem neistinitih informacija, pozivom na linč i kršenjem zakona.

Ovim putem vas sve molim da se suzdržimo od neprimjerenih riječi. Budimo ljudi, virus će proći i opet ćemo se svi gledati u oči. Pozivam vas, izbrišite sve svoje neprimjerene komentare i krenimo naprijed zajedno u borbu protiv ove pošasti. Budimo Novaljci ko' nekad.

Svojem prethodniku želim zahvaliti na svemu što je napravio za Civilnu zaštitu u Novalji, želim mu sve najbolje u životu te da i dalje zajedno surađujemo u Stožeru na dobrobit našega Grada.

A vas dragi sugrađani, ovim putem molim da ne iznosite u javnost neprovjerene informacije koje samo doprinose nemiru i panici. Želite znati više o koronavirusu u Novalji - kontakrirajte me. Sve informacije koje želite znati, sva pitanja koja želite postaviti Stožeru postavite na mail marijan.suljic2020@gmail.com

Odgovoriti ću sve što znam.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje
Marijan Šuljić

Informacije iz Doma zdravlja Novalja

Na području Grada Novalje i pod nadzorom Ordinacija obiteljske (opće) medicine Doma zdravlja Novalja, dvije osobe su pozitivne na koronavirus i dobrog su općeg zdravstvenog stanja.

Osobe kojima je određena mjera samoizolacije uredno provode mjere i javljaju se svojim liječnicima.

Opća situacija je dobra i provodi se u skladu s uputama.

Dom zdravlja Novalja, od dana proglašenja opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, odnosno od dobivanja uputa i preporuka nadležnih institucija u svrhu spriječavanja širenja epidemije, redovito provodi i organizira poslovanje u skladu s naloženim.

Te posebne mjere nalažu:
- obavljanje samo hitnih i neodgodivih stanja,
- obavezan telefonski kontakt pacijenta sa svojim liječnikom prilikom dolaska u Dom zdravlja,
- organiziranje posebne COVID-19 ambulante za pregled pacijenata, te s tim u vezi dodatna dežurstva i pripravnost djelatnika, odnosno doktora i Sanitetskog prijevoza,
- svakodnevno mjerenje temperature i provjera respiratornih simptoma svih djelatnika Doma zdravlja, prilikom dolaska i odlaska s posla.
- čišćenje i dezinfekcija prostora, te ostale mjere.

U pripremi je i organiziranje posebne COVID-19 ambulante za uzimanje briseva, o čemu ćete biti obaviješteni kad se ispune uvjeti.

Ovom prilikom Vas molimo da kod telefonskog kontakta s djelatnicima Doma zdravlja budete kratki i sažeti, kako bi nas svi zainteresirani mogli kontaktirati.

Molimo Vas, da se i nadalje pridržavate mjera zaštite, a sve potrebne informacije možete potražiti na javno dostupnim sadržajima:

Ministarstva zdravstva
Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Stožera civilne zaštite Grada Novalje

19. travanj 2024 17:01