StoryEditorOCM
RegionalVESNA DRAGOJEVIĆ NAM JE POKAZIVALA OLIVEROVE FOTOGRAFIJE

Na ovu se rasplakala: 'Ovo je bilo proljeće 1974. godine, rekla sam 'da'...'

Piše SD
13. rujna 2019. - 22:22
oliver

Vridilo je, baš kao što to stoji u naslovu velike izložbe posvećene Oliveru Dragojeviću, doći jutros u splitski City Centre One na svečano otvorenje obiteljskih fotografija prožetih životom našeg proslavljenog glazbenika, koje će se moći razgledati sve do 6. listopada.

Osim trenutaka koje je kroz svoj objektiv zabilježio Feđa Klarić, tu su i dosad neviđene slike iz obiteljskog albuma Dragojevićevih.

Bila je ovo prilika i da mladi umjetnik iz Trilja Slaven Lagator s ponosom pokaže pjevačev portret visok 2.5 metra, kojeg je na zidu iscrtavao proteklih deset dana.

Nema te osobe koja nije prošla pored murala i poželjela ga fotografirati.

Ante Čizmić / Hanza Media

 

Voditeljica programa Ines Nosić najavila je veliki koncert Oliveru u čast, u splitskoj Spaladium Areni 7. prosinca, baš na njegov rođendan.

Bit će to prilika da se uz pjesme koje će izvoditi Petar Grašo, Gibonni, Tedi Spalato i mnogi drugi još jednom svi zajedno prisjetimo kakvog je velikog glazbenika Hrvatska imala.

"Jer slušajući njegove pjesme veselili smo se i plakali. Budio je u nama emocije kao nijedan pjevač. Bio je mater Dalmacije" - kako je suznih očiju na promociji rekao Feđa Klarić, piše Slobodna Dalmacija.

"Sve će pjesme biti u jednom potpuno novom aranžmanu. Koncert će trajati oko dva sata i jedan je od najznačajnijih u mom životu. Veselim se da Oliverova glazba nastavlja ploviti kroz sve nas" - kazao je njegov bliski suradnik, maestro Alan Bjelinski.

S Oliverom suprugom Vesnom netom prije otvorenja izložbe prošetali smo čitavim prostorom. Godinu dana nakon njegovog odlaska sa sjetom se prisjetila svih onih momenata koje su dijelili tijekom svoje ljubavi.

Posebno je bio dirljiv trenutak bio kad je Vesna ugledala fotografiju s njihova vjenčanja nastalu u proljeće 1974. Gotovo jedva zaustavivši suze i s knedlom u grlu nakratko se vratila u prošlost.

Upoznali su se 13. svibnja 1973., dok Oliver još nije bio velika zvijezda. U to je vrijeme često nastupao sa svojim Dubrovačkim trubadurima u gradu podno Srđa, gdje je ugledao Vesnu.

Kad se u srpnju vratio u Split kako bi se priključio grupi "More" ona ga je posjećivala svaki vikend i već ponedjeljkom bila u Dubrovniku na poslu u tamošnjoj bolnici, gdje je radila kao medicinska sestra.

Split , 240308.
FOTO ARHIV SLOBODNA DALMACIJA
U Splitu u 69. godini preminuo legendarni glumac Boris Dvornik. Rodjen je 16.04.1939. u Splitu . Glumacku karijeru zapoceo je u kazalistu Titovi mornari u Splitu , a Srednju glumacku skolu u Novom Sadu. U karijeri je ostvario niz zapazenih filmskih uloga , kazalisnih te legendarnih televizijskih uloga (Roko Prc, Mestar ...)
SPLITSKI FESTIVAL 1980 POBIJEDNICKI KVARTET , PIJESMA NADALINA.
OLIVER DRAGOJEVIC, JAKSA FIAMENGO , ZDENKO RUNJIC I BORIS DVORNIK
foto Fedja Klaric / Cropix

Fedja Klaric / CROPIX

Oliver Dragojević, Jakša Fiamengo, Zdenko Runjić i Boris Dvornik

 

Deset mjeseci nakon što su se upoznali stali su pred matičara i izrekli sudbonosno "da". Priznaje da nije mogla ni zamisliti da će jednog dana biti u braku s pjevačem koji će ostaviti neizbrisivi trag na našoj estradi.

- Vidite kako je vesela fotografija. Lipo mi ju je vidjeti. Smijali smo se jer sam rekla "da" prije. Matičarka me pitala hoću li uzeti Oliverovo prezime, rekla sam "da". Ali, bio je i nastavak, gdje je željela znati ostavljam li i svoje prezime.

Rekla sam "da" prije nego što je dovršila rečenicu. Umrli smo od smija.

Vjenčanje nije bilo spektakularno, vjenčali smo se u malome stanu u tadašnjoj Ulici XX. divizije, gdje je Oliver živio s obitelji. Moja i njegova mama su kuhale, sjetila se Vesna za Slobodnu Dalmaciju.

Slobodna Dalmacija / Privatni album, Feđa Klarić

 

Tijekom 45 zajedničkih godina dobili su tri sina, Dina i blizance Damira i Davora, a s vremenom i šestero unučadi, koji s ponosom svakodnevno čuju barem jednu zanimljivu štoriju o svom djedu, čiji je odlazak 29. srpnja prošle godine rastužio mnoge njegove poklonike diljem svijeta.

Upravo je s voljenom Vesnom upoznao svijet jer su ga turneje vodile na razne adrese diljem planete.

" Ajme, ovo neću nikad zaboraviti, slapovi Niagare. Bilo je minus 29. Strašno zima. Malo dalje je bija jedan restoran pa smo samo izletili iz njega i odma se vratili. Bilo je to 1976. godine.

Prošla sam s njim sve kontinente osim Australije...".

Iako je svjesna da ne može vratiti vrijeme, danas se osjeća sretnom ženom jer uspomene na Olivera u njezinom srcu žive vječno. I ono najvažnije - nitko joj ih ne može oduzeti.

14. travanj 2024 15:50