StoryEditorOCM
RegionalVIRUS SE AKTIVIRAO

Korona u KBC-u Split: na Križinama se ograničavaju posjeti hospitaliziranima, ukupno je 11 zaraženih pacijenata

Piše Ivica Marković/SD
23. kolovoza 2023. - 10:18
Split 281020. Bolnica Krizine. Novouredjeni Zavodu za intenzivno lijecenje Klinike za interne bolesti.Sasa Buric/Cropix

Pogoršanjem epidemiološke situacije u Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Split na lokalitetu Križine privremeno se ograničavaju posjeti hospitaliziranim bolesnicima.

Dozvoljeni su samo posjeti članova uže obitelji palijativnim bolesnicima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Kako doznajemo u Klinici za interne bolesti (unutarnje bolesti), u ovom trenutku tamo borave četiri pacijenta koji imaju Covid.

Naravno, mnogi će sada postaviti pitanje zašto se oni ne liječe na Klinici za infektologiji budući da imaju Covid. No, odgovor je vrlo jednostavan.

Pacijenti se u bolnici liječe prema dominantnoj bolesti, odnosno prema bolesti zbog koje su i smješteni na bolničko liječenje. Dakle, ukoliko je netko imao srčani udar ili probleme sa žući, bubrezima, jetrom..., pa onako "usput pokupio" i Covid, on ostaje boaviti na onom bolničkom odjelu na kojemu se liječi primarno oboljenje, jer će na tom odjelu dobiti najbolju moguću skrb za to svoje primarno oboljenje. Naravno, takvom su pacijentu osigurani izolacijski uvjeti. U slučaju pogoršanja stanja sa Covidom takav će pacijent biti premješten na Kliniku za infektologiju ili Jedinicu intenzivnog liječenja (JIL).

Osim ova četiri pacijenta u Klinici za unutarnje bolesti, u ovom je trenutku u bolnici na Križinama od Covida hospitalizirano još njih sedam. Šest ih je na Klinici za infektologiju, dok je jedan u JIL-u.

 

27. travanj 2024 02:45