StoryEditorOCM
RegionalTRAGEDIJA

Dječačić (2) umro nakon što je dva sata bio u užarenom autu, policija uhitila majku i njezina partnera

Piše JL
21. lipnja 2023. - 11:30

Nakon što je u Svetom Lovrencu u Sloveniji dijete ostavljeno užarenom, zaključanom automobilu preminulo, policija utvrđuje radi li se u ovom slučaju o kaznenom djelu uzrokovanja smrti iz nehaja.

Prolaznici su odmah reagirali, intervenirali su dobrovoljni vatrogasci iz Prebolda i Svetog Lovrenca, aktiviran je i helikopter Slovenske vojske iz Maribora, no dijete je, unatoč pruženoj prvoj pomoći, umrlo na mjestu događaja, izvijestila je slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje, a prenosi RTV Slo, prenosi Jutarnji list.

Tragedija se dogodila ispred kuće u kojoj je nesretni dječak živio s majkom i njezinim partnerom. Automobil je ostao parkiran na suncu najmanje dva sata, a s obzirom na to da je ovih dana u Sloveniji bilo i do 30 Celzijevih stupnjeva, u samo sat vremena temperatura u vozilu mogla se popeti i na više od 45.

Spasioci su pokušali reanimirati dječaka, no nisu uspjeli jer je dijete, kad su oni stigli, već neko vrijeme bilo mrtvo. Na mjesto događaja izašli su i državna tužiteljica te istražni sudac. Čeka se nalaz sudske obdukcije, koja bi trebala dati precizniji odgovor o uzroku mališanove smrti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja smrti iz nehaja, za što je propisana kazna zatvora do pet godina, privedeni su majka i njezin partner. Njima će biti određeno zadržavanje do 48 sati, rekao je predstavnik PU Celje Aleš Slapnik.

28. travanj 2024 07:37