StoryEditorOCM
RegionalPOSLOVNA SURADNJA

Delegacija Grada Paga u službenom posjetu kod gradonačelnika Grada Dubrovnika

Piše Zadarski.hr
25. listopada 2024. - 11:44

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je gradonačelnika Grada Paga Antu Fabijanića i direktoricu Turističke zajednice Grada Paga Vesnu Karavanić, a povodom obilježavanja središnje proslave Godine UNESCO-ove svjetske baštine u Dubrovniku i boravka gradonačelnika Grada Paga u Dubrovniku.

- Počašćeni smo što ste došli i nadam se da je ovo prvi susret, a nakon kojeg će uslijediti mnogi drugi. Vjerujem da možemo i trebamo razvijati odnose i na taj način dijeliti iskustva i pomagati jedni drugima - naglasio je gradonačelnik Franković.

Razgovarali su o brojnim sličnostima ovih dvaju gradova, u kontekstu povijesnih okolnosti, kulturnih bogatstava i baštine pod zaštitom UNESCO-a, Bartola Kašića koji je rodom bio iz grada Paga, a nekoliko godina boravio je i u Dubrovniku, statutima gradova te turizma i upravljanja turističkom destinacijom.

Gradonačelnik Fabijanić i direktorica Karavanić izrazili su zadovoljstvo posjetom Dubrovniku, a usuglašena je želja za uspostavljanjem suradnje ovih dvaju gradova.

25. listopad 2024 11:44