StoryEditorOCM
RegionalPOSTAJE OPASNO

Čak 70 mještana Visočana potpisalo peticiju i poslalo je načelniku Davoru Lončaru: evo što je on zatražio od Županijske uprave za ceste

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2023. - 20:00

Zbog katastrofalnog stanja i velikih oštećenja na prometnici koja prolaz kroz njihovo mjesto9, točno 70 stanovnika Visočana potpisalo je peticiju i uputilo je općinskom načelniku Davoru Lončaru. Komunalci su izašli na teren i utvrdili da su na dionici prometnice od crkve u Visočanima do mosta prema Poličniku, te kroz zaselak Šarići nastala velika i brojna oštećenja.

-Cestovna infrastruktura je jako loša, prolaskom kamiona i ostalih vozila kroz rupe stvara se velika buka, a brzina kojom prolaze je prevelika za naseljeno mjesto i predstavlja opasnost za našu djecu i sve sudionike u prometu, napisali su Visočanci u svojoj peticiji tražeći rekonstrukciju prometnice i  ograničavanjje brzine.

Načelnik Lončar je od Županijske uprave za secste zatražio rekonstrukciju županijske ceste 26014 kroz Visočane i na dijelu ceste u Poličniku, te postavljanje signalizacije koja bi vozačima olakšala vožnju do Jadranske magistrale i autoceste. 

02. svibanj 2024 02:43