StoryEditorOCM
RegionalPOSLANO UPOZORENJE

Ako ste mislili da je došao kraj vrućinama, prevarili ste se: najavljen novi toplinski val, u Dalmaciji će biti najgore

Piše VIJESTI SD
22. kolovoza 2024. - 09:29

Posljednjih dana u Hrvatsku nam je stiglo osvježenje u vidu kiše i malo nižih temperatura, ali ako ste mislili da je došao kraj neizdrživim vrućinama, nema baš dobrih vijesti za vas.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je novi toplinski val koji počinje već sutra, a temperature će se za vikend penjati i do 35 stupnjeva Celzijevih. Za Split, Dubrovnik i Rijeku izdana je umjerena opasnost od toplinskog vala

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 °C.

Sutra pretežno sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, ujutro uz obalu slaba bura. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 21 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C, javlja DHMZ.

Oglas

Što kada "hvatanje boje na suncu" uhvati - crvenilo? Ovo rješenje donosi trenutno olakšanje

– Idućih dana na Jadranu stabilno i sunčano, noću toplo i vrlo toplo, a danju vruće. Blago osvježenje pružat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni te jugozapadni. I na kopnu će prevladavati sunčano, no kako će vjetar biti slab, ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Temperatura u blagom porastu, pa će za vikend opet posvuda biti vruće – prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

14. rujan 2024 15:09