StoryEditorOCM
KalelargaGDJE JE ZAPELO

Žuvela: Rujan je, a od hospicija ni "h"!; Zubčić: Ne ide hospicij ove godine unatoč obećanjima!; Longin: Ide hospicij!

Piše Iva Ivanac
23. rujna 2022. - 13:54

Deveti mjesec je, a od hospicija ni "h", kazao je u četvrtak nezavisni vijećnik Ivica Žuvela na 8. sjednici Županijske skupštine.

- Prvo je bilo rečeno da hospicij kreće, pa da se ne zna odakle će se nabaviti sredstva, pa onda opet da kreće. Imam informaciju, koja ne mora biti točna, da za hospicij uopće nema sredstava. Što je s tim?, upitao je Žuvela, a replicirao mu je Jure Zubčić (SDP).

- U predizbornoj je kampanji bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potpisao ugovor, a župan je na televiziji kazao kako su sredstva za hospicij osigurana iz Ministarstva zdravstva. Ministar Aladrović međutim nikada nije bio ministar zdravstva! Zatim smo saznali na kojoj se to financijskoj stavci Ministarstva zdravstva nalazi. Predviđeno je da preko Doma sv. Frane ide novac za gradnju hospicija, ali u financijskom planu Doma sv. Frane ta sredstva nikad nisu bila predviđena. Prema tome hospicij ne ide ni ovu godinu unatoč obećanjima, odgovorio je Zubčić.

- Ide hospicij, trenutno su sredstva na računu Doma sv. Frane, u četvrtak ujutro smo dobili potvrdu o tome, kazao je župan Božidar Longin.

01. svibanj 2024 22:32