StoryEditorOCM
KalelargaSLUČAJ S ISTA

Župan Longin komentirao optužnicu: "Cilj je bio da se složi jedna ovakva priča, vez sam platio, a oporba ponavlja laži"

Piše I.I.
2. siječnja 2024. - 22:21

Iako za portal Zadarski.hr nije previše komentirao optužnicu zbog trgovanja utjecajem koju protiv njega podigao USKOK, župan Božidar Longin gostovao je u HRT-ovom dnevniku. 

Voditeljica je župana upitala je li se na Istu pozivao na svoju funkciju kako ne bi platio vez.

- Svi koji me znaju, znaju da to nije moj nivo ni način komunikacije, tako s nikim ne razgovaram. To je eklatantni primjer nesporazuma. Bio sam na Istu, s tim sam dečkom razgovarao, ali nije istina da sam tako razgovarao s njim, kazao je župan Longin kojeg je voditeljica dnevnika upitala je li se ova situacija mogla izbjeći boljom komunikacijom. 

- Rekao sam i tada i ponavljao više puta da u tom trenutku nisam mogao fizički platiti vez jer sam bio u kupaćim gaćama i bez novčanika. Naravno, da sam to rekao i kad sam dao iskaz, privez sam platio čim sam došao u Zadar, a da li se to moglo izbjeći... Mislim da je cilj bio upravo da se složi jedna ovakva priča, da se malo to podgrije i priprema u jednom drugom pravcu. Imamo niz oporbenih vijećnika i stranaka koji nemaju odgovor na ono što se radi u Zadarskoj županiji, nemaju odgovor na rast i razvoj, mi smo samo prošli tjedan imali tri velike konferencije, u ovom trenutku imamo preko 600 milijuna eura vrijednih projekata koji se grade u županiji uz pomoć Vlade. Njihov odgovor je udarci ispod pojasa, laži koje se ponavljaju i ponavljaju dok oni...,kazao je zadarski župan kojeg su upitali i smatra li hoće li mu optužnica u izbornoj godini naštetiti. 

- Sami ste rekli da je izborna godina, rekao sam koji je odgovor naših oporbenjaka i osuđenih klevetnika i koji nemaju odgovor na ono što mi radimo. U ovakvim i sličnim slučajevima koje ponavljaju u nedogled pokušavaju ostvariti nešto na političkom polju. Koliko su uspješni u tome govori to da imaju dva vijećnika u Skupštini, kazao je Longin komentirajući i stav oporbe koja tvrdi da ne može biti župan dok je postupak u tijeku. 

- Ja sam izabrani župan, radim svoj posao odgovorno, savjesno, a kažu građani i dobro. Postupak je otvoren, kako će pravosuđe odgovoriti, znat ćemo kad se završi postupak, a za sada ne želim i ne mogu komentirati nešto što bi naštetilo postupku, zaključio je Longin. 

Više pogledajte na videu na ovom LINKU

02. svibanj 2024 13:30