StoryEditorOCM
KalelargaDVOJAC U PRITVORU

Zbog razbojništva i nanošenja teške tjelesne ozljede 31-godišnjak smješten iza rešetaka, a 37 godišnjak iz BiH zbog krađa i - skitnje!

Piše Zadarski.hr
3. srpnja 2023. - 10:27

Zadarski su policajci proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela razbojništva i teške tjelesne ozljede te nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog dvije krađe i prekršaja odavanja skitnji. Hrvatskog državljanina u dobi od 31 godinu se sumnjiči da je 01. srpnja oko 9 sati u Zadru u Ulici Franje Tuđmana fizički napao 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kojeg je teže ozlijedio te mu otuđio mobitel.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede i razbojništva, protiv 31-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Sumnja se da je 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, večer prije u Zadru u Ulici Franje Tuđmana, nakon zajedničkog druženja, poznaniku 31-godišnjeg vlasnika, otuđio ručni sat, torbicu i lančić. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad njim, sumnjiči ga se i da je 30. lipnja ove godine u Zadru u Ugljanskoj ulici iz automobila otuđio novčanik s dokumentima u vlasništvu 32-godišnjaka.

Zbog dva kaznena djela krađe, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostavljena je kaznena prijava protiv 37-godišnjaka.

U nedjelju, 02. srpnja, policija je uz optužni prijedlog 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine prepratila na nadležni Općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

02. svibanj 2024 12:30