StoryEditorOCM
KalelargaISTRAGA U TIJEKU

Zbog potpaljivanja kontejnera u kojem su oštećena četiri automobila u policiju privedeno pet osoba!

Piše B.S.
22. prosinca 2020. - 15:39
Zadar 211220 U pozaru koji je sinoc zahvatio kontejner u Sibenskoj ulici na Bilom brigu osteceno je nekoliko automobila.Luka Gerlanc/Cropix

Zbog vandalske igre s vatrom tijekom koje se požar s zapaljenih kontejnera u Šibenskoj ulici u Zadru proširio na četiri automobila, u službene prostorije policije tijekom utorka privedeno je pet osoba koje se dovode u svezu s navedenim događajem.

- Po završetku kriminalističkog istraživanja pravovremeno ćemo izvijestiti javnost - rekli su u zadarskoj policiji.

Požar je izbio rano jutros oko 3.10 sati na četiri PVC kontejnera, u Šibenskoj ulici u Zadru odakle se proširio na obližnja parkirana osobna vozila. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

- Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je kako je uzrok požara djelovanje toplinske energije otvorenog plamena uslijed čega su tri kontejnera za otpad u potpunosti izgorjela dok je jedan djelomično oštećen- naveli su u policiji.

Požar sa kontejnera je zahvatio obližnja parkirana vozila, od kojih je Seat zadarskih registarskih oznaka 65-godišnjeg vlasnika izgorio u potpunosti dok su na vozilima zadarskih registarskih oznaka Peugeot u vlasništvu 34-godišnjaka, Suzuki u vlasništvu 34-godišnjakinje i Renault u vlasništvu 42-godišnjaka nastala oštećenja uzrokovana toplinskom energijom.

- U cilju otkrivanja svih činjenica i okolnosti povodom kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se utvrditi i nastala materijalna šteta- rečeno je u zadarskoj policiji.

17. travanj 2024 23:19