StoryEditorOCM
KalelargaMPB O PRETRESU

Zbog čega je moja objava ‘izazvala strah kao i bojazan za vlastiti život‘ kod župana Longina ne znam, možda se treba obratiti stručnjacima...

Piše Iva Ivanac
23. listopada 2020. - 12:34

Za početka bih rekao da nemam nikakvu povijest nasilja niti prijetnje te se nitko ne treba bojati mene uključujući i župana Božidara Longina, kazao je županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač na medijskoj konferenciji koja je održana ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva u petak ujutro u Zadru. 

Podsjetimo kako je Pupiću Bakraču u četvrtak ujutro policija 'upala' u kuću i napravila pretres njegova obiteljskog doma. Pretres se dogodio jer se Pupića Bakrača sumnjiči da je županu Longinu prijetio 8.listopada u 21.44 sata sa svog Facebook profila gdje je napisao da se "političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema kineski ražanj." 

- Ovo što se dogodilo ni sam ne mogu vjerovati. Ja sam politički disident u 2020. godini. Mislio sam da je to završeno s 1970. godinom. Možemo pričati o našoj političkoj retorici i načinu izražavanja, ali tu nema ni “p” od prijetnje. Meni se pretraživala kuća kako bi mi se našlo bilo što i našli su mi zračnicu izvan ormara. Sada se to stavlja u kontekst da sam oružje držao na nezakonit način pa sam valjda terorist u zbog onoga što se dogodilo na Markovom trgu. Intencija prijetnje bilo kome apsolutno ne postoji, ističe Pupić Bakrač i ne zna zbog čega je njegova objava 'izazvala strah kao i bojazan za vlastiti život' kod župana Longina. 

- Ja, evo, ne znam. Ili on ima neke iracionalne strahove zbog kojih se treba obratiti stručnjacima ili je ovo sve bilo u cilju da se meni pretraži kuća što je bilo iznimno neugodno. Šest policajaca je upalo u moju kuću u šest sati ujutro, pretraživali sumi dom i automobil. Vi i sami znate kad se sve detaljno pretražuje da se može naći bilo što, a u mene su našli zračnicu izvan ormara za što ću dobiti prekršajnu prijavu i to ću platiti jer sam pogriješio. Nisam znao da se za to krajem prošle godine mijenjao zakon i od sada se i ona treba držati u ormaru, govori Pupić Bakrač dodajući kako župan Longin '"glumi strah".  

- To je zaista bijedno. Zbog toga se  meni pretražuju objekti i namještaju procesi. Vi novinari ste bili prisutni kad su mene i Rubešu izvlačili iz Gradskog vijeća i znate da smo se tada s puno pažnje odnosili prema zaštitarima kako ne bi slučajno povrijedili nekog zaštitara i da se mene sad stavlja u kontekst prijetnje je teška nebuloza. A da ne kažem koliko je jadno da se nekome kopa po Facebook profil kako bi mu se našlo bilo što kako bi se progonio na ovaj ili onaj način. Ja ne gledam profil ni Longina ni Božidara Kalmete i ne tražim bilo kakve gluposti koje bi se mogle protumačiti na ovakve ili onakve načine. A Longin je ovo nebulozno protumačio, valjda da ja njega hoću nabiti na ražanj, rekao je Pupić Bakrač dodajući kako je postupak protiv njega u tijeku i kako ne može otvoreno govoriti o tome. 

- Tu se radi o objavi na koju se ja osvrćem na unutarstranačke stvari koje se događaju u HDZ i to nije nikakva prijetnja. Ali zašto se meni šalje policija i pretražuje objekat, svima je jasno. U kući je osim mene bila i ženina majka koja je doživjela šok baš kao i moja kćerka koja se tresla. Moji roditelji koji imaju preko 80 godina su potreseni i ide se na mene da prestanem sa svojim političkim djelovanjem, zaključio je Pupić Bakrač. 

USKORO OPŠIRNIJE...

24. travanj 2024 14:26