StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: CRVENE KUĆE

Završene su dvije nove zgrade POS-ovih stanova: šest stanova od preko 80 kvadrata otkupljuje Grad za specijaliste OB Zadar i sveučilišne kadrove

Piše P. O.
28. ožujka 2023. - 18:37

Konačna lista reda prvenstva za POS-ove stanove u zgradama na Crvenim kućama objavljena je u kolovozu 2021. godine, a ubrzo će prvi stanari useliti u svoje kvadrate. U gradskom Upravnom odjelu za graditeljstvo očekuju da bi do kraja ovog tjedna trebao biti obavljen tehnički pregled zgrade nakon čega bi, po najavama iz APN-a, „podjela ključeva” bila obavljena najkasnije polovinom svibnja. 

Na Crvenim je kućama izgrađeno sto stanova, ali je njih 12 ostalo neprodano, a mahom se radi o stanovima veće kvadrature za koje nije bilo dovoljno interesa iako je cijena, kada se usporedi s tržišnima, bila prihvatljiva i iznosila je 1.193,44 eura. Za preostale, neprodane stanove, bilo je zainteresirano Ministarstvo branitelja koje bi tamo željelo smjestiti stradalnike Domovinskog rata. Kako je interes za kupnju stanova iskazao i Grad Zadar, postignut je dogovor po kojemu će Ministarstvo i Grad dobiti po šest stanova.

Što se Grada, radi se o dva stana od 86,05 četvornih metara, dva imaju 84,44 kvadrata, jedan je od 85,16 m2, a najmanji „gradski” stan je od 80,60 m2. Njihova vrijednost je 604.787,64 eura, ali odluku o kupnji po prijedlogu gradonačelnika mora donijeti Gradsko vijeće na jednoj od narednih sjednica.

Ovi će stanovi biti iskorišteni za smještaj neophodnih liječnika specijalista Opće bolnice Zadar i znanstvenog kadra Sveučilišta u Zadru.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
26. travanj 2024 12:40