StoryEditorOCM
KalelargaDETALJI IZ ZAPISNIKA SJEDNICE "NOGOMETNE VLADE" SA STANOVA

Zašto je smijenjen samo Svetko Ćustić, a ne i svi članovi Nadzornog odbora NK Zadra?

Piše P.O.
20. rujna 2019. - 10:24
nk_zadar7-100818

Nakon što je dobio i pročitao zapisnik s jedne od sjednica Nadzornog odbora NK Zadra, Erol Gaši je na sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Branka Dukića zatražio da smijeni i sve članove NO i sadašnjeg direktora Damira Kneževića umjesto što je smijenjen samo bivši direktor Svetko Ćustić.

-U tom zapisnku se nalaze i grube optužbe prema bivšem direktoru za nepravilnosti u knjiženju, izostanak podataka o financijama, neprijavljivanje PDV-a, seleketivnu isplatu plaća ...Ti članovi NO su tamo bili godinama, pa su i oni, a ne samo biši direktor, trebali otići, ali oni su progovorili tek u trenutku kada se željelo smijeniti bivšeg direktora. Pa tada sadašnji direktor daje ostavku na mjesto u NO, smjenjuje se bivšeg direktora i bira novog. Bilo je to "ubojstvo s predumišljajem". Sada ste rebalansom novom direktoru odobrili povećanje sredstava s milijun i 250.000 na preko dva i pol milijuna kuna, rekao je Gaši pitajući Dukića hoće li tražiti smjenu svih članova NO NK Zadra.

-Svi znamo kako se tamo radilo. Na nama je da Klubu pomognemo, sagledamo situaciju i vidimo u kojem pravcu treba ići. Ne bih ulazio u bilo čiju odgovornost, a ako je Klub u vlasništvu Grada, onda će novi direktor doći pred Gradsko vijeće i predstaviti plan, rekao je gradonačelnik Dukić.

16. travanj 2024 05:29