StoryEditorOCM
KalelargaZABRINUTI DOKTORI

Zaposlenici u zadarskoj bolnici strahuju da bi im se usred krize s koronavirusom mogle smanjiti plaće. Evo što je na to rekao dr. Edi Karuc...

Piše Ivica Nevešćanin
15. travnja 2020. - 12:08

Novinare je zanimalo trebaju li se medicinski djelatnici u zadarskoj bolnici bojati smanjenja plaća, odnosno hoće li im i kako biti obračunati prekovremeni sati, dežurstva i pripravnosti, s obzirom da su njihovim kolegama u KBC-u Zagreb plaće smanjene.

Zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc je rekao da su prije isplate plaća za ožujak dobili naputak iz Ministarstva zdravstva te da svatko od zaposlenih, prema kolektivnom ugovoru, može tražiti da mu se prekovremeni sati zamjene sa slobodnim danima, što se u praksi nerijetko i događa.

Karuc je potom pročitao ukupne iznose za plaće koja je bolnica izdvojila u zadnja tri mjeseca. U siječnju je to bilo 17 milijuna i 147 tisuća kuna, u veljači 17 milijuna i 295 tisuća kuna, a za ožujak je to iznosilo 17 milijuna i 270 tisuća kuna.

- Razlika u isplaćenim iznosima je razmjerno mala, gotovo zanemariva – zaključio je glasnogovornik OB Zadar dr. Edi Karuc.

02. svibanj 2024 03:57