StoryEditorOCM
KalelargaIMAJU PLAN

Zadarski gradski vijećnik Damir Biloglav među potpredsjednicima nove stranke DOMiNO: "Fokus na obraz i čast u političkoj areni"

Piše N1
28. rujna 2024. - 18:45

Zadarski gradski vijećnik Damir Biloglav izabran je za jednog od potpredsjednika na osnivačkom Saboru stranke Dom i nacionalno okupljanje (DOMiNO). Biloglav se pridružio timu koji zagovara povratak poštenja i časti u politiku, uz naglasak na suverenost unutar Europske unije i otpor zelenim agendama.

Kao ključna figura uz predsjednika Marija Radića, Biloglav će biti dijelom novog političkog pokreta koji se oštro distancira od "trulog sustava."

Na osnivačkom Saboru stranke Dom i nacionalno okupljanje - DOMiNO u subotu su 348 izaslanika izabrala Radića za predsjednika, koji je neslužbeno predstavio Branku Lozu kao njihovu kandidatkinju za predsjedničke izbore, a koju bi Nadzorni odbor trebao i službeno potvrditi.

- Nada nikad ne umire, ovo je iskra koja će zapaliti ponovno hrvatsku nacionalnu politiku - poručio je Radić okupljenima u govoru nakon što je potvrđen za predsjednika novoosnovane stranke Dom i nacionalno okupljanje (DOMiNO) u zagrebačkom hotelu Aristos.

Nismo odustali od Hrvatske, znamo što je dom

- Mi smo tu jer nemamo luksuz pobjeći podvijena repa, jer nismo odustali od Hrvatske, jer znamo što je dom i da vratimo vjeru hrvatskom narodu - dodao je.

Pozvao je sve “pametne, hrabre, nepotkupljive i dokazane patriote, ljude koji se nisu predali devedesetih kad je bilo mnogo teže i nemaju se razloga predati ni danas kada je lakše” da im se pridruže u novoj stranci.

- Pozivam i sve naše prijatelje iz drugih stranaka, nezavisne intelektualce, da se pod egidom ‘Dom i nacionalno okupljanje’ svi malo spustimo, budemo ponizni, pokušamo vratiti prave, poštene, čvrste ljude u politiku - izjavio je predsjednik stranke.

Ustvrdio da je u proteklom razdoblju politika deformirala neke ljude, pa onda, kaže Radić, ti deformirani ljudi deformiraju politiku.

-Uzalud programi i sve ako niste do kraja čovjek i ne znate na pravi način služiti svojoj domovini - rekao je aludirajući na bivše kolege iz Domovinskog pokreta s kojima se prije mjesec dana razišao nakon unutarstranačkih izbora na kojima je bio protukandidat Ivanu Penavi za predsjednika.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Nećemo pristati biti zarobljenici trulog sustava, ostajemo svoji

Sa sobom je ‘povukao’ i mnogo ostalih članova DP-a, među kojima je i dvoje saborskih zastupnika, a bit će i treći kada odmrzne mandat u Saboru, zatim europarlamentarca te lokalne vijećnike.

Na osnivačkom saboru nove stranke, predsjednik Radić je naglasio da neće biti dio "trulog sustava" te da će obraz i čast biti ispred vlasti.

Stranka zagovara suverenost u EU i odbacuje nametnute zelene agende.

Branka Lozo najavljena je kao moguća kandidatkinja za predsjedničke izbore, a potpredsjednici su Igor Peternel, Branka Lozo i Damir Biloglav.

Stranku su podržali predstavnici Hrvatskih suverenista, Bloka za Hrvatsku, Hrvatskog bila i Nezavisnih.

28. rujan 2024 18:45