StoryEditorOCM
KalelargaU PETAK

Zadarska policija provodi nadzor vozača mopeda i motocikala. U prva četiri mjeseca dogodilo se ukupno 25 prometnih nesreća!

Piše Zadarski.hr
31. svibnja 2024. - 09:41

Radi smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, odnosono smanjenja stradavanja vozača i putnika navedene skupine vozila, u petak 31. svibnja od 14 do 20 sati na području Policijske uprave zadarske provesti će se prometna akcija “Nadzor vozača mopeda i motocikala”, objavila je PU zadarska.

Akcija će se provesti u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, a posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu. 

Analizom stanja sigurnosti na području Policijske uprave zadarske, razvidno je da se u prva četiri mjeseca 2024. godine, dogodilo ukupno 25 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala.

U navedenim prometnim nesrećama 9 vozača motocikla-mopeda i 1 putnik su zadobili teške tjelesne ozljede, a 6 vozača motocikla-mopeda i 1 putnik je lakše ozlijeđeno.

Iz PU zadarske pozivaju vozače mopeda motocikala na opreznu i sigurnu vožnju, jer ceste nisu piste, a kako bi bili što sigurniji u prometu.

21. lipanj 2024 08:42