StoryEditorOCM
KalelargaPREKO VIKENDA

Za četiri dana dogodilo se 20 prometnih nesreća: 14 vozača s alkoholom u krvi, a šest s mobitelom na uhu

Piše Zadarski.hr
13. ožujka 2023. - 14:45

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

-alkoholiziranost vozača,

-vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,

-nekorištenje sigurnosnog pojasa,

-nepropisna uporaba mobitela i

-prekršaji motociklista. 

Policijski službenici proteklog vikenda od 10. do 13. ožujka 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 216 prekršaja od čega izdvajamo:

-14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 

-41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja 

-42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

 -6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 8 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja zbog isteka tehničkog pregleda i registracije te 5 prekršaja zbog nekorištenja svjetala na automobilu.

Iz prometa su isključena 23 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 20 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže ozlijeđene te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,22 g/kg izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača automobila Škoda zadarskih registarskih oznaka, kojeg su u subotu 11. ožujka oko 16.50 sati u Biogradu u Zadarskoj ulici zaustavili policijski službenici Policijske postaje Biograd.

Vozač je uhićen i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran.

24. travanj 2024 07:04