StoryEditorOCM
KalelargaNAKON PRESUDE

Višeslav Dokoza najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a Općine Starigrad!

Piše B.S.
5. studenog 2020. - 15:06

Sin utemeljitelja podvelebitskog HDZ-a i nekadašnjeg načelnika Starigrada Role Dokoze, Višeslav Dokoza najavio je kandidaturu za predsjednika HDZ-a Općine Starigrad za što se u petak predaju liste.

- Mislim da je to jedini način da se borim protiv kriminala i korupcije vladajuće lokalne ekipe - rekao je misleći na “svježu” presudu koju je Općinski sud u Zadru donio protiv načelnika Općine Starigrad Krste Ramića, te još trojice lokalnih HDZ-ovaca.

Ramić je tom presudom nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od 11 mjeseci s rokom kušnje od tri godine jer je kao stranka u parničnom postupku koji se vodio zbog tužbe Višeslava Dokoze za nezakonitu odluku o otkazu, dao lažan iskaz. Uz načelnika, na uvjetne su kazne osuđeni i rizničar općinskog HDZ-a, te predsjednik temeljnog ogranka Starigrad/Paklenica, Tomislav Ramić, kao i potpredsjednik općinskog HDZ-a i predsjednik temeljnog ogranka Seline Šime Bucić.

Bili su optuženi da su neistinito iskazali da je Milorad Jović kao sindikalni povjerenik i ujedno član predsjedništva HDZ-a bio nazočan sjednici HDZ-a na kojoj je donesena odluka o izvanrednom otkazu, te da je glasovao o otkazu Višeslavu Dokozi. Pri tome su znali da sjednica predsjedništva Općinskog odobora HDZ-a Starigrad toga dana nije uopće održana.

.- Sva trojica su sudjelovala u udruženom zločinačkom pothvatu. Nanijeli su mi štetu u svakom segmentu mog života – rekao je Dokoza.

16. travanj 2024 09:38