StoryEditorOCM
KalelargaPOGLEDAJTE VIDEO

Odvjetnik ubojice Vinko Gulišija: ‘On je u jako lošem psihičkom stanju‘. Obitelj 28-godišnjaka nudila 100 tisuća eura jamčevine!

Piše B.S.
26. kolovoza 2022. - 14:49

Odvjetnik Vinko Gulišija i županijski državni odvjetnik Emilio Kalabrić upravo su dali izjave ispred zadarskog suda. 

- Istražni zatvor  mu je određen zbog opasnosti od bijega. Nije više kvalifikacija teškog ubojstva, nego običnog ubojstva  - rekao je Gulišija, te odgovorio da nema informacija o tome da je za njegovim branjenikom Crna gora raspisala tjeralicu. Rekao je kako je 28-godišnjak u lošem psihičkom stanju, te da ge je angažirala njegova obitelj.

Državni odvjetnik Emilo Kalabrić rekao je kako je za kazneno djelo ubojstva propisana kazna od pet do 20 godina zatvora.

- Tijekom istrage će biti ispitano oko 12 svjedoka. Osumnjičenik se branio šutnjom - rekao je Kalabrić. Dodao je kako osumnjičeni 28-godišnjak kao i žrtva nisu imali dvojno državljanstvo, te da su imali ispravne dokumente. Rekao je kako Crna gora nije službeno zatražila izručenje, te da nema informacija o tome da je za njim raspisana tjeralica.

 

Obitelj osumnjičenika ponudila je 100 tisuća eura jamčevine kako bi se 28-godišnjak branio sa slobode do suđenja, no tužiteljstvo je to odbilo, a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni zatvor zbog opasnosti od bijega. 

Doznajemo i kako je ubijeni državljanin Crne gore na zadarsko područje s djevojkom došao morskim putem.

 

 

Više pogledajte u videu. 

 

image

Županijski državni odvjetnik Emilijo Kalabrić

Screenshot/
26. lipanj 2024 10:54