StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVLJEN BLAGI PAD

U Zadru rođeno 53 djece manje nego lani. Župan Božidar Longin: "Od danas, osnivač Bolnice je država, ali mi ćemo o njoj i dalje brinuti"

Piše Zadarski.hr
1. siječnja 2024. - 14:44

Prvog dana 2024. godine rodilište Opće bolnice Zadar posjetio je i zadarski župan Božidar Longin je u pratnji pročelnika Marka Kolege i uručio darove majkama prvorođene zadarske djece. Dočekali su ih ravnatelj Željko Čulina i njegov zamjenik Edi KAruc, a u ime domaćina dr. Dominik Rukavina je naveo kako je u 2023. godini u Zadru rođeno 1.432 djece, što je za 53 manje nego prethodne godine, čime se nastavlja blagi pad novorođene djece

-Danas je prvi dan da Zadarska županija nije osnivač Opće bolnice Zadar, podjsetio je župan Longin jer je od danas država osnivač Opće bolnice Zadar.

-Mi ćemo i dalje brinuti o našoj Bolnici, što pokazuje i današnji posjet. Čuli smo da je rođeno 53 djece manje nego prethodne godine i s time ne možemo biti zadovoljni, ali to je za ozbiljniji pristup, svi ćemo se morati potruditi za pronalaženje rješenja, izjavio je župan Longin.

Nastavku suradnje između Zadarske županije i Opće bolnice Zadar nada se i njen ravnatelj Željko Čulina:

-Bolnica je sa Županijom brodila kroz sve ove godine, a ovu smo godinu završili u financijskom plusu. Nadam se nastavku i u 2024. godini i ne sumnjam u daljnju podršku i suradnju Zadarske županije s Općom bolnicom Zadar, rekao je ravnatelj Čulina.

02. svibanj 2024 15:16