StoryEditorOCM
KalelargaZIMA NA CESTAMA

U Lici pada snijeg, od čvora Posedarje do Svetog Roka voze samo osobni automobili, ograničenje i na cesti Maslenica-Zaton Obrovački

Piše Zadarski.hr
10. siječnja 2021. - 17:56

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te obrnuto. Vozila na koje se odnosi zabrana prometa isključuju se na autocesti A6/A1 Rijeka-Zagreb na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba, objavili su iz HAK-a.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema) uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te državne ceste DC1 kroz Liku i DC3 kroz Gorski kotar. Detaljan grafički prikaz cesta sa zimskim uvjetima nalazi se na našoj interaktivnoj karti.

Snijeg ili susnježica mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.



Samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;

državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

DC25 Gospić-Karlobag (olujni vjetar i snijeg);

Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58017 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina i zimski uvjeti).

Na mostu Krk ( DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, zbog olujnog vjetra. 

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

26. travanj 2024 11:04