StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo uz visok UV indeks, temperature se penju do 27 stupnjeva

Piše Zadarski.hr
13. travnja 2024. - 08:53

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, uglavnom vedro te vrlo toplo s najvišom temperaturom i do 27 °C, a rano ujutro bit će od 8 do 10 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano, povremeno uz bijele koprenaste oblake visoko na nebu. Vjetar slab. Popodnevna temperatura između 24 i 26 °C, a jutarnja oko 10 °C.

Sunčano uz vlaknaste ciruse bit će i na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. U gorju vjetar tek ponegdje umjeren sjeveroistočni, na moru ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita i s jakim udarima, a poslijepodne mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 22 °C u gorju do 27 °C na moru.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo, ujutro ponegdje sa slabom do umjerenom burom. Od sredine dana puhat će sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura između 15 i 20 °C.

Krajnji jug Hrvatske imat će najviše vedrine te, kao i drugdje u Hrvatskoj, visok UV-indeks Sunčeva zračenja. I temperatura će biti razmjerno visoka - od 16 °C ujutro do 28 °C sredinom dana. Nakon burina, popodne maestral uz malo do umjereno valovito more, piše HRT.

29. travanj 2024 19:43