StoryEditorOCM
KalelargaNESREĆA U POLJICIMA

Troje vozača i četvero putnika prevezeno u zadarsku bolnicu: 38-godišnjakinja životno ugrožena, jedno dijete teško, a drugo lakše ozlijeđeno!

Piše B. S.
13. svibnja 2024. - 10:15

Policija je očevidom utvrdila kako su u prometnoj nesreći u kojoj je u nedjelju, 12. svibnja, oko 10 sati, na županijskoj cesti ŽC-6007, u mjestu Poljica, ozlijeđeno više osoba sudjelovala tri vozila zadarskih registracija.

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila kada je 36-godišnjakinja, koja je vozila automobil zadarskih oznaka, na križanju prilikom skretanja ulijevo za mjesto Poljica (ŽC 6013) nije propustila automobile iz suprotnog smjera nakon čega je na nju naletio automobil zadarskih registracija kojim je upravljao 41-godišnjak.

Od siline udara njegov je automobil sletio s kolnika, dok se onaj 36-godišnjakinje zarotirao i vratio na kolnik, nakon čega je na njega naletio novi automobil, također zadarskih oznaka, koji je nailazio iz istog smjera, a kojeg je vozio 59-godišnjak.

Nakon nesreće troje vozača i četvero putnika Hitna medicinska pomoć prevezla je u zadarsku bolnicu. Kod 36-godišnjakinje su konstatirane teške tjelesne ozljede, a ozljede je zadobilo i troje putnika. Putnici u dobi od 38-godina utvrđene su teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je jedno dijete teško, a drugo lakše ozlijeđeno.

Vozač drugog vozila u dobi od 41 godine zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je 18-godišnji putnik iz istog vozila zadobio lake tjelesne ozljede. Kod trećeg vozača u dobi od 59-godina konstatirane su lakše tjelesne ozlijede.

Za vrijeme osiguranja mjesta događaja te vršenja očevida, promet navedenom dionicom ceste u potpunosti je bio obustavljen u vremenu od 10,20 do 12,20 sati, te se odvijao alternativnim pravcima.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

08. lipanj 2024 19:04