StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE DOGAĐA?

Šuma u neposrednoj blizini azila jutros je - nestala! Bageri su rušili stabla koja su padala tik do bokseva prestrašenih pasa. Niče li novi Pevex?

Piše MGM
22. rujna 2021. - 11:43

Šuma u neposrednoj blizini zadarskog azila na Žmirićima danas je nestala pod teškom mašinerijom. Bageri su jutros porušili veliki broj stabala, ne mareći pritom za uplašene pse kojima su stabla padala tik do bokseva. Djevojke koje volontiraju ostale su u šoku kad su jutros zatekle ledinu na mjestu gdje su nekad šetale pse. 

- Nakon jučerašnjeg gubitka Lea, danas se 100 pasa boji za svoj život! Od ranog jutra bageri kidaju stabla, tlo se trese a psi izbezumljeno trče po boxu, pokušavajući naći siguran kutak od ove buke! Došli su nenajavljeno, bez ikakvog upozorenja da će se događati radovi, cik do azila - stoji u objavi uz video koji su objavile jutros na svojoj Facebook stranici.

- Lome se stabla na pola metra od azilske žice! Nismo imale vremena ni premjestiti pse koji su nadomak bagerima. Ne žele nam dati odgovore što se radi ni što se događa, na naša pitanja dobivamo bezobrazne odgovore. Je li ovo način? Što će se dogoditi s našim azilom za koji smo se zadnje dvije godine mukotrpno borile da bi izgledao ovako kako izgleda danas, a ponosno kažem da imamo najljepši azil u Hrvatskoj! Zar će sve nestati? Gdje ćemo sa sto pasa - užasnut se pitaju djevojke koje već godinama nesebično rade za dobrobit neželjenih pasa cijeloga grada. Podsjetimo, zadarski azil zapravo je ilegalan, no djevojke posljednjih nekoliko izbora slušaju obećanja političara o izgradnji novog, dugoočekivanog županijskog skloništa za napuštene životinje između Bokanjca i Briševa, u kojem bi novi, privremeni ili stalni dom, trebalo pronaći do 200 pasa.

image
bageri do azila
Privatni Album

Kad su radnike upitale što se događa i tko ih je poslao te mogu li raditi dalje od pasa, oni su im samo bezobrazno odgovorili kako se psi trebaju prilagoditi njima. 

- Nisu nam željeli odgovoriti za koga rade - rekle su nam djevojke.

Provjerili smo preko katastarskih čestica te saznali kako je kao vlasnik zemljišta još uvijek je upisana firma Energia naturalis iz Vukovara, jedan od vodećih investitora u regiji, te jedna od najbrže rastućih kompanija u Hrvatskoj, u vlasništvu plinskog kralja Pavla Vujnovca, inače predsjednika uprave Prvog plinarskog društva, i većinskog vlasnika Pevexa. 

image
čestica u katastru
Screenshot

No, daljnjom provjerom zemiljšnoknjižnih spisa, došli smo do saznanja kako je trenutni, pravi vlasnik parcele Zagrebačka tvrtka BMP ASSET, koja je od slovenskih investitora preuzela projekt izgradnje stambenog naselja uz Murvičku ulicu, na prostoru nekadašnjih Kemoplasta i Vinilplastike.

20. travanj 2024 07:43