StoryEditorOCM
KalelargaZAJEDNIČKI PROJEKT

Stomatološka ambulatna za djecu s poteškoćama u razvoju trebala bi biti u funkciji početkom rujna, sva oprema je naručena

Piše Ana Vučetić Škrbić
12. lipnja 2023. - 20:47

Stomatološka ordinacija za djecu s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, koja bi u Zadru konačno trebala omogući i takvu vrstu uslugu kako mali pacijenti više ne bi morali odlaziti u Split i čekati najmanje mjesec dana, trebala bi biti u funkciji do 1. rujna.

Na ovom kompleksnom projektu, koji zajednički provode Doma zdravlja Zadarske županije u stomatološkom dijelu te Opća bolnica Zadar osiguravajući prostor za anesteziju i oporavak pacijenata nakon intervencije, ozbiljno se radi već nekoliko mjeseci.

- Stomatološka oprema, uključujući i pokretnu zubarsku sjedalicu, naručena je prije mjesec dana, a u bolnici, gdje će se izvoditi nzahvati pod anestezijom, također se već radi na preinakama tog prostora. Očekujemo kako će do 1.rujna sve biti biti dovršeno I ambulanta u funkciji. Do tada, mi smo već počeli raditi na bazi podataka za sve pacijente kojima će takva usluga trebati- kazao nam je županijski pročenik za zdravstvo, dr. Marko Kolega.

29. travanj 2024 20:04