StoryEditorOCM
KalelargaNOVA REGULACIJA

Što ste parkirali - parkirali ste! Sveučilište preuzelo prostor za automobile ispred kampusa, uskoro dolaze rampe za sprječavanje ulaska građana

Piše M.K.
8. travnja 2022. - 10:42

Sveučilište u Zadru odnedavno je preuzelo upravljanje nad prostorom oko sveučilišnog kampusa kojim je godinama vladao prometni nered.

image

Parkiralište ispred sveučilišnog kampusa

M. Kalajžić

Nakon što su uklonili pozornicu iz vremena kad je bila izgrađena u okviru tadašnje kasarne JNA što je izazvalo negodovanje dijela studenata, ali na kojoj nije održan niti jedan program u zadnjih 30 godina osim što je služila za opijanje i razbijanje boca po parkingu u sitnim noćnim satima, te uveli prometnu regulaciju kretanja vozila oko kampusa s vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, Sveučilište je otišlo korak dalje i reguliralo parkirališni prostor oko kampusa. 

image

Parkiralište ispred sveučilišnog kampusa

M. Kalajžić

Temeljem sporazuma s MORH-om koji je prepustio Sveučilištu upravljanje prostorom zapuštene bivše vojarne, parkiralište kojega su koristili mnogi građani za besplatno parkiranje zbog odlaska u gradsku jezgru Poluotok, nedavno je omeđeno kamenim barijerama, a uveden je i mehanizam na koji očigledno dolazi rampa koja će regulirati ulazak na parking.

Postavljeni znak sugerira da će parkiralište ubuduće moći koristiti samo djelatnici Sveučilišta u Zadru i obližnjih srednjih škola (Poljoprivredne, Medicinske, Glazbene i dr.). Građanstvo će i nadalje moći koristiti nešto udaljenije parkiralište na prostoru pored poligona auto škole.

image

Parkiralište ispred sveučilišnog kampusa

M. Kalajžić

Kad će se uvesti nova regulativa još nije poznato, ali s obzirom na obavljene radove, pitanje je dana kad će početi "raditi rampa".

Što su građani parkirali ispred kampusa - parkirali su, ubuduće će morati prošetati malo dalje... 

09. svibanj 2024 16:02