StoryEditorOCM
KalelargaZADRA NOVA

Što se događa u županijskoj agenciji i slijede li otkazi?

Piše Iva Ivanac
5. prosinca 2023. - 18:58

Na Aktualnom satu Skupštine Zadarske županije, županijski viječnik Davor Čerkuč (Centar) upozorio je na stanje u Agenciji ZADRA NOVA gdje jednom dijelu radnika ističu ugovori o radu i neće dobiti produljenje ugovora. 

- Agencija ima 54 djelatnika od kojih je 17 zaposleno na neodređeno vrijeme. Do mene je došla informacija da je otkaz proteklih mjeseci dobilo 7 djelatnika, a do kraja godine će još 25 djelatnika ostati bez posla. S obzirom na to da broj djelatnika ne može obavljati sve zadaće koje se pred Agenciju stavljaju, postavlja se pitanje kako je zamišljen daljni rad Agencije i kako je moguć daljnji razvoj. Jeste li upoznati s tom činjenicom i što je napraqvljeno da se ti radnici zadrže ili preraspodjele u druge ustanove? Ako se to ne dogodi, gubimo kvlaitetan kadar i u pitanje će doći prijave i provedbe europskih projekata, kazao je Čerkuč. 

Zamjenik župana Šime Vicković kazao je kako Agnecija ZADRA NOVA ima 16 zaposlenih djelatnika. 

- Većina djelatnika je zaposlena na određeno, a zZkon o radu nalaže da djelatnicima nakon tri godine ne možemo više produžavati ugvore. Posao koji je pred nama odradit će osobe koje su zaposlene na određeno vrijeme, a pirmili smo tehničku pomoć od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te će se u Agenciji zaposliti novi ljudi, kazao je Vicković. 

03. svibanj 2024 09:00