StoryEditorOCM
KalelargaBEZ NAJAVE

Stanari Dikla bili bez vode cijeli dan, prozivaju direktora Vodovoda! On im odgovara: "Kriv je Pfeiffer"

Piše Zadarski.hr
18. rujna 2024. - 12:05

- Kao da smo u ratu, a ne u 2024. godini! Od osam sati ujutro do deset navečer mi nemamo vode. Bez ikakve najave – govori nam jutros revoltirana mještanka Dikla, iz Ulice Vukovica, koja je jučerašnji dan sa svojim susjedima provela čekajući da dođe voda.

Govori nam, svako malo ostaju bez nje.

- Ovo više nije normalno! U kvartu imamo majki s tek rođenim bebama, muževi rade po cijele dane, kako da one dođu do vode? Da ne govorim o starijoj populaciji... Jučer su nas mlade tražili da im idemo kupiti. Jer cisterne s vodom nema nigdje – ljuta je stanarka.

- Cijela moja zgrada je jučer zvala direktora Vodovoda, Tomislav Mateka, koji je samo rekao da nisu trebali ostati bez vode. Hvala mu na takvom objašnjenju – govori i dodaje da se više čuje s direktorom Vodovoda nego s vlastitim mužem.

image

stanari su nam poslali slike: ni sami ne vjeruju koliko često ostaju bez vode

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Zvali smo i prozvanog direktora koji pojasnio kako je poslana obavijest, ali...

- Samo do 15 sati su Ulica Vukovica, Ulica Josipa Pupačića, Ulica Jukića,Ulica Markežića, Put Brajde, te Krešimirova obala od kućnog broja 70 pa do kućnog broja 130 trebale biti bez vode. Što se dogodilo, ne znam. Izvođač građevinskih radova je tvrtke Ludwig Pfeiffer i vjerojatno im se nešto zakompliciral, ali što, ne znam. Istina je da su me zvali, ali mogao sam im reći samo ovo što i vama, zadarski Vodovod nije odgovoran. Mi smo možemo poslati obavijesti i cisterne – jasan je Matek.

image

direktor Vodovoda Tomislav Matek
 

Jure Miskovic/Cropix
18. rujan 2024 12:05