StoryEditorOCM
KalelargaFOTOVIJEST

Srušena stara zgrada u središtu Poluotoka na mjestu gdje bi se uskoro trebao izgraditi hotel, bila je toliko derutna da se morala ukloniti

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2021. - 14:51
Zadar, 151121 Srusena je stara zgrada u sredistu Poluotoka na mjestu koje bi se uskoro trebao izgraditi hotel.Luka Gerlanc/Cropix

Srušena je stara zgrada u središtu Poluotoka na mjestu gdje bi se uskoro trebao izgraditi hotel.

Kao što je do sada poznato, Mita Mičić, poznati zadarski ugostitelj, vlasnik kultne pizzerije “Šime” na Boriku, postao je vlasnik trošne zgrade na Poluotoku, na Poljani Požarišće, koja već desetljećima predstavlja sigurnosni i sanitarni problem u srcu grada.

Derutni objekt, smješten u unutarnjem dvorištu prvog reda zgrada na zadarskoj rivi gdje je nekad bila Prva policijska postaja, na javnom je natječaju u listopadu prošle godine prodavao Grad Zadar. Iako su stigle tri ponude, jedina valjana bila je ona Mičića i njegovih partnera koji su ponudili ukupno 1,72 milijuna kuna, odnosno 30 tisuća više od početne cijene na natječaju.

Mičić se s partnerima i formalno uknjižio na kupljenu nekretninu temeljem kupoprodajnog ugovora zaključenog s Gradom Zadrom 27. studenog prošle godine, a obnovljeni objekt trebao bi biti u funkciji turizma, hotela ili hostela, ovisno o mogućnostima.

03. svibanj 2024 19:50