StoryEditorOCM
KalelargaOTKRIO ARSENAL

Rušio staru kuću na zadarskom području, pa pronašao sedam ručnih bombi, pješačke mine, te 150 komada pješačkog streljiva

Piše B.S.
27. travnja 2022. - 12:20

Zadarska policija je tijekom utorka zaprimila dojavu muškarca koji je prilikom rušenja stare kuće pronašao više predmeta nalik na bombe i minsko-eksplozivna sredstva.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo sedam ručnih bombi, dvije ručne bombe suzavac M-79, dvije pješačke mine i 25 upaljača za pješačku minu, te 150 komada pješačkog streljiva.

- Savjetujemo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Posebno upozoravamo: takva sredstva nemojte dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192.

Odmah po zaprimljenoj dojavi, policija na teren upućuje stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti- navode iz PU zadarske.

Zahvaljuju građanima koji su do sada policiji predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva te pozivaju sve one koji još uvijek nezakonito posjeduju oružje, streljivo i druga sredstva da ih predaju policiji potpuno anonimno, bez ikakvih objašnjenja odakle im navedena sredstva i bez daljnjih sankcija, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

02. lipanj 2024 09:16