StoryEditorOCM
KalelargaERLIĆEV ODGOVOR

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije: ‘Jako sam teško disao, pa sam se sam odvezao na Hitni prijem. Protokol inače tako nalaže!‘

Piše B.S.
8. siječnja 2022. - 11:25

Reagirajući na optužbe predsjednika županijskog SDP-a Jure Zubčića da je na blagdan 6. siječnja svjesno prekršio mjeru izolacije, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić izjavio je u telefonskom razgovoru kako je bio u automobilu jer je išao na Hitnu pomoć po preporuci liječnika.

- Korona virus mi je potvrđen 30. prosinca prošle godine. Imao sam blage simptome, no to jutro 6. siječnja, sam jako teško disao, pa sam nazvao liječnika. Nakon razgovara s liječnikom koji mi je savjetovao da dođem hitno na pregled, odvezao sam se na Hitni prijem kako bi me pregledali, o čemu postoji i liječnički nalaz – kaže Erlić.

Navodi kako je u automobilu bio sam, kao i da mu je obitelj cijelo vrijeme u Šibeniku.

- Nisam išao negdje drugdje već na Hitni prijem gdje su me pregledali. Inače, moram naglasiti, kako Hitna pomoć dolazi na intervenciju samo u iznimno teškim slučajevima, a sama procedura inače nalaže da pacijent dođe sam na Covid odjel ukoliko može voziti. Dakle Hitna pomoć ne izlazi na intervenciju ako nije iznimno teška situacija. Tako sam učinio i ja - pojasnio je Erlić.

Dodao je kako nije bilo potrebno da opterećuje Hitnu pomoć kada je mogao voziti sam.

- Problem je bio u tome što sam tijekom vožnje razgovarao s liječnikom preko mobitela, pa me policija zbog toga zaustavila. Tu sam napravio prekršaj, što mi je žao. Išao sam na Hitni prijem, nigdje drugdje - rekao je navodeći kako su tvrdnje predsjednika županijskog SDP-a u ovom slučaju zlonamjerne.

16. travanj 2024 09:53