StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALNI SAT

Provode li se nove odluke o komunalnom redu i ugostiteljskoj djelatnosti? Građani se žale da je glazba glasnija i da kafići rade puno duže...

Piše I.I.
26. srpnja 2023. - 21:21
Zadar, 250723 Zbog loseg vremena, velik broj turista se umjesto za plazu odlucio za obilazak stare gradske jezgre.Luka Gerlanc/

Vijećnik Roko Tadin (Akcija mladih) komentirao je na Aktualnom satu Gradskog vijeća nove komunalne odrebe i odluke o ugostiteljskoj djelatnosti.

- Nove odluke se ne poštuju, građani govore da je glazba iz nekih objekata sada glasnija i da se pušta duže nego što je dopušteno. Koliko su komunalni redari ispisali kazni, kako su plaćeni kada rade noću i mogu li uopće provoditi ovu odluku, upitao je Tadin dodajući kako moraju osigurati veće plaće komunalnim redarima. Na njegovo pitanje je odgovorio pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. 

- Vjerujem da dijelim mišljenje mnogih sugrađna koji kažu da je komunalni red iznad prošle sezone. Što se tiče odluke o ugostiteljskoj djelatnosti i tu smo u kontaktu s ugostiteljima i građanima, nemamo učestale prijave kao prošle godine. Komunalni redari su na lokacijama i upozoravaju prekršitelje, no bez mjerača buke ne možete utvrdili prekršaj, utvrdio je nadležni pročelnik Robertino Dujela dodajući kako su na sezonski rad zaposlili tri komunalna redara.

- Tražili smo i VSS kandidate kako bi im plaća bila veća i dobili jednoga takvoga. Vjerujemo da ćemo uspješno odgovoriti izazovu koji je turistička sezona postavila, dodao je Dujela.

 

 

23. svibanj 2024 20:44