StoryEditorOCM
KalelargaNEMA ZAPOŠLJAVANJA

Problemi tehničkog proračuna: hoće li propasti četiri natječaja za nove gradske pročelnike? Imamo imena nekih kandidata...

Piše I.I.
10. siječnja 2024. - 18:30

Grad Zadar još uvijek nije odlučio tko će zasjesti na četiri pročelničke pozicije za koje su natječaji raspisani 14. prosinca prošle godine. 

Na natječaje za radna mjesta pročelnika upravnih odjela stiglo je ukupno sedam prijava: po jedna za pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka i Upravnog odjela za EU fondove, dvije za pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, te tri za Upravni odjel za odgoj i školstvo.

- Ne raspolažemo informacijom o datumima testiranja, s obzirom da ih povjerenstva za provedbu natječaja još nisu utvrdila. Odluka o odabiru kandidata, odnosno u ovom slučaju rješenje o imenovanju, bit će doneseno u zakonskom roku, najkasnije u roku od šezdeset dana od isteka roka za podnošenje prijava, tj. do 28. veljače 2024., kratko su nam odgovorili iz Grada Zadra. 

Sve zanima tko će biti novi pročelnici i ima li među njima "starih" imena. 

Na natječaj za pročelnika UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, koji vodi v.d. Mate Pinčić, prijavila se Diana Mudrinić, direktorica Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut Grada Šibenika, dok se za pročelničko mjesto UO za EU fondove, kako doznajemo, prijavila trenutna v.d. pročelnica - Stefani Mikulec Perković

Za mjesto dugogodišnjeg pročelnika za školstvo Jose Nekića stigle su tri prijave, a među njima su prijave Tihane Magaš, profesorice iz Gimnazije Vladimira Nazora, ali i Ivane Guglielmini, trenutne pomoćnice pročelnika Nekića. 

Tko će naslijediti Marija Pešuta na mjestu pročelnika za socijalnu skrb, još uvijek nije poznato, kao što nije poznato hoće li se neki od raspisanih natječaja poništiti.

Naime, blokada zadarske gradske blagajne blokirala je i nova zapošljavanja. Da bi Grad nekoga zaposlio, jedan dosadašnji zaposlenik mora otići u mirovinu te dati ili dobiti otkaz jer se prilikom "vladavine" tehničkog proračuna ne smije povećati broj zaposlenika u odnosu na prošlu godinu. 

Ako zadarski proračun još neko vrijeme ostane blokiran, a s obzirom da dogovor između političkih opcija nije postignut, to će se najvjerojatnije i dogoditi, odnosno Grad će biti prisiljen neke natječaje poništiti.

Natječaje za pročelnike od poništavanja može "spasiti" jedino odlazak djelatnika gradske uprave u mirovinu ili deblokada proračuna do kraja veljače, do kada je i rok za imenovanje. 

04. svibanj 2024 07:18