StoryEditorOCM
KalelargaPITALI SMO NADLEŽNE

Prije dva mjeseca neoprezni vozač srušio je povijesni zid Admiralove kuće u Zadru, između hotela Teatro Verdi i Arsenala. Kad je početi sanacija?

Piše Zadarski.hr
19. svibnja 2022. - 18:32

Početkom ožujka neoprezni je vozač dostavnog vozila srušio povijesni zid Admiralove kuće u Zadru, između hotela Teatro Verdi i Arsenala.

Upitali smo Gradsku upravu kad će se sanirati štetu. 

- Prema uvidu na terenu, za sanaciju oštećenog zida potrebna je izrada projektne dokumentacije sukladno konzervatorskim uvjetima. UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša ima ugovorenog izvođača za održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornim vozilima koji u Ugovornom troškovniku nema obuhvaćenu sanaciju zidova koji su dio kulturno-povijesne cjeline Grada Zadra - komentirali su te dodali: 

- Također, predmetni zid nije dio gradskih bedema pa Ugovorni izvođač o povjeravanju komunalne djelatnosti održavanja gradskih bedema ne može pristupiti sanaciji. Kako je isto dio kulturne baštine, a zahvat zahtjeva i projektiranje Grad Zadar će koordinacijom tri resorna odjela pokrenuti sanaciju po potrebi i rekonstukciju – stoji u odgovoru iz Gradske uprave.

26. travanj 2024 22:04